Monday, April 19, 2010

Makan angin Prai

Selamat pagi semua! Pagi Isnin yg ceriaaaa!

Alhamdulillah, semalam kami dah pun selamat sampai ke destinasi tujuan kerana mengikut encik abang outstation.

Perjalanan menaiki kereta dari Paka-Dungun-Kuala Berang-Sg.Tong-Kota Bharu-Machang-Jeli-Royal Belum-Grik dan terus ke Baling, Kedah dan sampai Penang. Imagine what, berapa buah negeri yg kami lalu? Terengganu. Kelantan, Perak, Kedah dan Penang. Hehe. Sungguh jauh kan. Alhamdulillah juga Husna tak cranky along the way. Dia macam faham je, dan prefer tidur if dah boring berjaga:) Kami berhenti lunch kat Jeli dan shoping2 sikit kat Bukit Bunga :) After jamak Zuhur and Asar terus jalan hingga sampai tempat tujuan. Dalam pukul 7 lebih pm baru sampai Perda. Ok, actually kami tak jadi gerak pukul 7 am but pukul 10 am baru mulakan perjalanan. Encik abang terpaksa ke opis sekejap. But, so far okla...on the way tu ada kawasan yg panas tak ingat, dan ada juga yg basah ditimpa hujan. So kami merasa panas sejuk along the way.

Bila sampai, kami cari dulu tempat untuk encik abang kena pergi hari ini. Plan asal dah siap book Hotel Sunway tp lastly cancel dan decided stay kat Perda ni saja. Sangat hampir dengan tempat encik abang nak pergi kerja. Ok gak la Hotel Palm Inn. Dan dekat juga nak pergi Jusco Seberang Prai City :) Kui3...itu je kerjanya, nak jalan2. Hehe.

Penat lagi sebenarnya ni, tp tak apa..saja nak menaip dan share perjalanan kami semalam. Sorry, tak ada gambar pun yg disnap :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

IbuHakimHaikal said...

Wah...seronoknye g berjalan... ;)

aZuRa AhMaD said...

leh la jejalan kat jusco tu...mcm2 ada...best gak..

Huda said...

ibuhakimhaikal - sonok2 jalan2..:)

azura ahmad - hehe..aah kan..soping2:)

chugie said...

amboi.. very the long journey tu huda.. caya lah!

mesti penat kn?

take care n kim salam kat si kecik yg cumel tu ek!

Huda said...

chugie - mmg jauh x igt..letih gak..
thanks chugie :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonotnye mkn angin..
jauh benor tu..
tawaf 1 mesia, hikhikhik.. =D
neway, semoga slamat sampai n kembali..

Huda said...

leily - thank yer :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi