Thursday, April 29, 2010

Mimpikan Husna

Ok. Im back! At homesweethome, Paka :) Tak sempat nak leave comments kat blog kengkawan. Selalu just blogwalking dan baca. Sori yer kawan2 semua. 2wks yg macam2, dari Penang ke Perak (kg encik abang) then balik ke Paka. Kemudian turun Johor jap and terus ke PD. Malam tadi sampai jua ke rumah kami ini, penat seh ulang alik ulang alik sini sana. Travel and travel. Hari ini encik abang kerja but esok til Ahad is holiday. Huhu. Holiday kami di Paka sahaja nampaknya. Plan asal ke Perhentian postpone again atas sebab resort semua full. Huhu. Ok, no hal...bila2 pun boleh kan.


Husna, so far ok tiada masalah. Tidak cranky bila berjalan2 ni. Tp, sometimes tu if dia penat duduk dalam kereta tu memang dia amuk kejap la. Nak suruh kita berhenti dan bawa dia jalan2 tengok tempat. Ambil angin seketika dan kemudian boleh teruskan perjalanan. Hehe. Dah faham stylenya tu, lekas jemu di dalam kereta yg lama.

Nak cite last night, tak tahula kan. Tiba2 boleh termimpikan Husna dah boleh jalan. Siap dalam mimpi tu kan, amik video semua. Sangat sukalah kedua ibu bapanya ini. Happy tak ingat tengok anak berjalan terkedek2 di dalam mimpi itu. Haih? (ngeluh kejap) Itu just mimpi ok! Stop dreamin Huda! Will wait and see saja bila Husna akan memulakan step. Sooner or later, itu semua kenala tunggu. Dia masih belum berani. Kakinya seakan digam bila tangan dilepaskan dari pegangan. Tergamam gitu. Lepas tu, dia duduk semula :( Biarla, ummi tunggu yer. Ummi doakan Husna lekas berjalan. Tp kan, dalam tak jalan sendiri tu, movement nya ligat tak ingat. I mean here, kalau kat public area tu, sibuk nak ke sana sini tp dia akan pegangla apa2 yg dia boleh pegang. Example macam, kerusi ke, dinding ke, ok dapat pegang pantas aje dia gerak ke sana sini. Itu belum lagi dapat kaki nanti, for sure dah hilang ke mana2. Hehe. Kelakarla Husna ni. Semoga mimpi ummi akan jadi dejavoo :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah...macam2 yang husna dah pandai wat ek...banyak peningkatan gitu...bagus...auntie doakan smoga husna akan jadi anak yang beriman biler besaq nanti k

nieda said...

sapa yg x excited anak blh jln2..apa2 pun husna tetap bijak

ezan said...

ala la la... ummi xsabar sgt nk tgu husna berjalan ek.. xpe sabar2.. xlama lagi tu... tunggu... :)

Huda said...

anje - alhamdulillah..amin :)

nieda - kan..excited hanya dalam mimpi :)

ezan - sabar2..mudah2 an..

yatie chomeyl said...

penat nak kejar husna nanti bila dh start berjalan kang huda hehe

Faryza said...

nampak nye ummi husna terlalu memikirkan sgt tu..
relax puan huda..
pompuan lmbt skit kot..anak kak nor pompuan mmg lambat pun.
anak aku plak nk memanjat plak sekarang, pastu jln 1 tangan..klu lps mmg akan cari something yg bole dia pegang...sekang smua benda meja kerusi makan smua nk tolak.nk kena cr gak benda cam troli husna tu.ehhehe

Huda said...

kak yatie - skang ni pun dh penat nk ngejo dia merangkak kat mall :)

faryza - yup. tahu itu..ntah camne leh siap masuk dlm mimpi, xde pikir sgt pun..hehe..belilah walk n ride tu :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi