Monday, April 12, 2010

Mr. Ummi

Apa halnya mr. ummi ni? Yerla, gelaran untuk encik abang yg sudi menjaga Husna sepanjang ketiadaan ummi pada hari Sabtu yg lepas.

Hal ini kerana, ummi terpaksa menghadiri exam untuk memasuki perkhidmatan awam gred 41. SPA. So, from pagi tu till ke petangla abah yg jaga Husna :) Cool je kan. FYI, this is my husband 1st time k, jaga Husna sehari2 an ni. Before this jaga kejap2 je if aku kena join program bersama Pelitawanis. And, Alhamdulillah, encik abang boleh handle Husna dengan baik. Just untuk tukar diaper tu, ummi juga yg kena buat :) Huhu. But, overall...okla, bagus untuk hari tu. Husna meragam ke apa, abahnya just ignore gitu2. Bawak jalan2 kat pantai dekat dengan Seberang Takir tu.

Oh yer, aku attend exam tu di Seberang Takir dekat2 dengan airport KT. Opposite tempat exam tu, ada homestay...so abang just lepaking there la. RM50 for half day, if sehari semalam RM80 only. Ok tempatnya, 1st time duduk homestay la kata kan :) Lunch hour, aku pun turut melepakkan diri kat situ, baring2 lepak2 sambil tidur2 :)

Petang after habis exam, pukul 5.30pm baru kami chek out. Saja lepak lama2. Then, singgah untuk dinner kat Pantai Kelulut. Makan ikan 3 rasa, sup campur dan ayam goreng kunyit berserta sate ayam 10 batang. Bantai makan je la lepas exam :) Sedap2. Maghrib singgah solat jamak kat Rantau Abang dan terus balik Paka. Sampai rumah dalam 9pm. Badan pun dah letih amat, layan Majalah 3 jap (pasal TNB kan, mesti nak tengok punya dulu :)) then baru naik atas tidur. ZzzzzzZZZ. Letih weh. Seharian di luar rumah since jam 6.50am. Btw, thanks very much kat encik abang sebab sudi jaga Husna :)


pssst: banyak gambar, tp malas nak upload :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

nieda said...

gud luck untuk spa..moga ada rezeki anak..Humaira belum pernah daddy dia jaga seharian..mcm x confident jer..huhuh

yatie chomeyl said...

len kali bleh lah suruh jaga lagi hehe

Huda said...

nieda - thanks yer! mudah2 an ade rezeki this time..

kak yatie - hehe..no hal punye kan..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi