Monday, April 05, 2010

my lil Husna

Sudah 2 hari berlalu ulang tahun Husna yg pertama :) Apa yg berlaku on that day? No birthday party and so on. Both ummi and abah bawak Husna mandi manda di Chemerong Waterfall bersama rakan2 abah kat Dungun. Sebabnya, dah plan nak buat birthday party at kampung abah next month insyaallah, terpaksa postpone...lebih mudah :) Boleh celeb dengan Pak Usu Husna sekali.

Pagi2 lagi Wan Husna dah called wish birthday, diikuti oleh Nenek Husna then ada sms bertalu2 from uncle2 Husna. Me post something on my FB about Husna's birthday, and received quiet many wishes from my frens :) Thanks so much for those yg wish! Love it!!! Kat blog pun ada :)

Ok, my lil Husna, ummi and abah always pray the best for u. Always sayang u. Always care for u. Muaaaah2 my darling :) Hopefully, Husna akan membesar dengan sihat dan ceria selalu :), jadi anak yg solehah dan bijak. AMIN.


Husna since 1st day till now :)

Milestones?
  • Husna masih belum memulakan any steps. Tp sangat rajin bila kita pimpin, dia akan jalan sesuka hati :)

  • vocab semakin banyak :) nana, mama, bubu, abah, air, nenek, etc.

  • suka main bola (sebut bola or ball kat dia, cepat2 dia ambil bolanya)

  • pandai minta makan kat orang :)

  • suka buat muka kesian dan malu2 dengan orang yg dia tak kenal :)

  • gigi atas dah mula tumbuh ada 2-3 batang

  • suka kacau abah or ummi time hadap laptop, dia pun nak join sama :)

  • pandai bersosial dengan rakan2 sebayanya terutama bf sebelah rumah :)

Lain2 tak perasan pulak. Rasanya banyak juga kemahiran asas dia dah ada. Macam ajar dia bezakan kotak kosong dengan kotak ada items :) Dia suka sangat. Siap tepuk2 tangan kalau dia tahu ada items dalam kotak tu :) Masih minum susu ummi. InsyaAllah sehingga 2 tahun. Semoga Allah memberkati mu, wahai anakku. Love u~




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah dah semakin banyak perkembangan husna...semog amenjadi anak yang solehah k...

IbuHakimHaikal said...

Semoga Husna jadi anak yang soleh.. ;)

nieda said...

akal husna makin panjang..semoga jadi anak yang solehah

A N A K - A N A K K U said...

hehehe tomeinyer...geram laks tgk....adoiyai sabar erk..nnt akan ade gerakan² y lebih mencuit hati dan menggeramkan dr c comei awq

yatie chomeyl said...

ooo Husna dah ada boipren erk? hik3x



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi