Wednesday, April 21, 2010

Pergi Balik Pulau

Malam tadi berjalan ke Balik Pulau rumah my SIL. Husna suka sangat jalan malam2 ni sebab dia boleh nampak banyak lampu lampan :)

1st time Husna menyeberangi Penang Bridge. Teruja dia tengok lampu sepanjang jambatan tu. Siap joget2 ( joget2 sebab dengar lagu kat radio). Hehe. Sampai rumah my SIL, area2 belakang masjid tu, kami dijemput minum sambil menonton 'Hotel Mania'. Then, keluar untuk dinner.

Penang Bridge
credit google


Waaa...malam tadi tak berpeluang nak makan char kuey tiaw sebab rasa nak makan nasi dengan ikan 3 rasa. Huhu. Tak pe, malam ni masih ada chance. Makan dan makan, Husna paling berselera agaknya lapar benar tak jamah nasi tengahari tu. Husna ni makan ikut mood dia, if tak nak jangan harap nak bukak mulut :) Total paid untuk 4 orang makan berserta 6-7 jenis lauk only RM35++ Terkejut gak aku dan encik abang. Biaq betuiq!!! Marin masa makan macam tu jugak kat Kelate cecah RM70++ Huhu. Sungguh jauh bezanya. 2x. Tak apalah, bukan la kami berkira tp just pelik la kan. Hehe. Tp yg belanja semalam pun my PIL :) Thanks to him. Asalnya memang kami yg nak bayaq, but masa suruh mak cik tu kira, dia cakap dah bayaq la dik. Err...ye ker? Tak perasan pulak :)

So, last nite kami tidur rumah my SIL saje. Malas nak balik seberang :) Dah siap2 pack baju sikit. Pagi2 tadi dah menyeberang Penang Bridge untuk balik ke hotel. Sempat singgah kat Permatang Pauh, makan roti canai dan nasi lemak. Nyum3... Syoknya, jalan2 cari makan saje :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

chugie said...

bestnye travel sambil jalan2 carik makan.. sy pun suka cam gitu kalau p holiday..

yatie chomeyl said...

alahaiii rindu nya nak gi jalan2 kat Penang jugak hohoho. takpe, tgk entry Huda pun OK la buat pelepas rindu :D



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi