Wednesday, April 14, 2010

Tag: Barang Pertama

Tag pertama ke tahun ni? Ntah...tak ingat pulak...ikut mood gak nak jawab tag ni but since tengah free2 n tenet tengah laju selaju2nya, better buat kan..kui3.. ok tag ni from Kak Apash yg sudi mengtag aku. Jom baca sama2...


1. Barang kahwin pertama yang dipakai?

Apa yer..tak berapa nak recall. But if tak silap, perfume. Erm, tp cadar tu may be betul gak macam kak apash said, malam tidur 1st time dengan hubby kan :) Kui3...Tp perfume tu pakai esoknya nak pergi jalan2 rumah sedara lepas kawin :)


2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?

Ok, barang2 dalam rumah ni semuanya hubby dah beli time dia membujang dulu. So that, nak kata kami beli sama2 lepas nikah tak ada..tp time preggy 8 months masa tu ada pergi beli mesin hampagas (eceh nak bahasa melayu) sama2 kat courts Dungun. Tu la 1st time beli barang elektrik bersama :)


3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?


Ok time dapat je duit, hubby bagi 3 kali bukan sekaligus. So, dapat yg 1st time tu apa lagi, mencari set cadar dan langsir untuk bilik pengantin. Lepas tu, baru pergi beli kasut nak sanding.

4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?

Apa yer? aduh...tak sure la...

5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?

Ok, beberapa barang kat ruang tamu ni. Beli bersama2 dan boleh kata mahal sebab beberapa items, dan sama2 setuju :)

Ok..nama berikut sila jawab tag ni ok

1. faryza
2. mastura
3. shida
4. kak yatie chomeyl
5. nieda

also for those yg suka jawab tag :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

nieda said...

sudah kena tag..insyaallah ada masa nanti kita jawab k

yatie chomeyl said...

ooo daku di tag, insya Allah nani akak buat ;)

Huda said...

nieda - ok :) jemput2 la jawab yer..hihi
kak yatie - ok :) wat yer..

Faryza said...

aduh..org no 1 kena tag..nnt ye..skrang tak da mood lg.i think u know why..tiong tong.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi