Tuesday, May 25, 2010

Husna pun snorkeling

Hari tu masa pergi Redang, sy dan encik abang bergilir2 la pergi snorkeling sebabnya ada budak comey ni seorang kan. Husna snorkeling juga, tolong bagi ikan2 makan roti :)

Dia nampak je ikan makan, terus excited. Ummi dan abah pulak selam2 dalam laut tu. Masin tak ingat air laut tu. Patut senang nak terapung kat situ. Bergelen2 air laut kami telan :) SubhanaAllah, meriah sungguh melihat kehidupan di dalam laut ni. Semuanya nampak indah dipandang. Pelbagai spesis ikan boleh dilihat. Nemo pun ada :)

Sukanya Husna melihat ikan2 berebut nak makan roti yg kami campakkan. One thing yg sy notice, Husna bila kita campak dia dalam laut, automatik kaki dia akan beralun2 seperti hendak berenang, tp memang betul pun, baby memang akan automatik begitu. Lebih mudah kalau nak ajar mereka berenang ketika umur masih kecil. Itu adalah kata2 cikgu yg ajar kami snorkeling hari tu la. Cikgu Farizal. Husna suka bila sy baringkan dia atas air. Telinga usah cakapla asyik kena masuk air je kan :)

Mari tengok gambar2 Husna di dalam laut, time ni kat Taman Laut. Husna dah sunburn ok. Nampak gelap sikit anak ummi :)


alahai rindu kat Redang...


gambar2 adalah dari photographer kami iaitu Cikgu Budi


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

ApasH said...

bestnye husna mandi laut. Qaseh blom dapat mandi laut lagi.

Clear betul air laut tu kan, sure cantik giler. Nak kena kumpul duit nk gi redang plak le..=)

ezan said...

seronoknya husna! kecik2 lagi dah snorkeling... pasni leh try diving pulak ek.. hehehe...

yatie chomeyl said...

comel pelampung Husna...sengih unjuk gigi seronok dia dpt mandi manda

Mask-roll said...

best nye husna mandi laut..biler kiter nak picnic skali nie huda...dgn hubby n children masing2...heheheh dgn amir skali..best gak tuh..

Huda said...

kak apash - husna berpeluang mandi laut seawal usia dia baby lg..aah mmg clear sgt kak..coral pun cantik2..leh start kumpul duit g sane nnti :)

Huda said...

ezan - seronok sgt dia..sarah mesti lg terer kan sbb anak diver :)

kak yatie - hihi..sengih je la keje nye dpt mandi manda..

mas - best2..leh2 nnti kite plan nk..syoknye klu leh wat family gathering kan dgn baby masing2 :)

chugie said...

bestnye bleh ber-snorkling.. tengok pic husna ngan pelampung tu.. bestje tengok tau!

p!nkerton said...

wahh bestnye husna kecik2 pon dah join snorkeling ye, enjoy habis ;)

Izan Ishak said...

huda...comelnya husna dgn gigi dia camtu. sure dia seronok sgt kn mandi kat laut camtu!
~teruja sgt bila tgk laut... bilalah nak pegi cuti2 nih..

Huda said...

chugie - mmg best chugie..nnti leh bawak fatin g redang gak k :)

pinkerton - enjoy abih :) kecik2 dh dpt peluang..

mamaAliff @ salmi said...

aduhhh bestnye tgk air laut tu jernih giler..bile la dpt peluang nk gi nih...

pssttt....budget brp tu? leh kongsi2 x? sbb ingt nk atur vacation utk family jgk...hihi...

Huda said...

salmi - mmg sgt jernih..geram je tengok ikan2 berenang :) budget kami x mahal sbb under tnb :) leh share2 rasenye ikut pakej :)

nieda said...

bestnya..pandainya anak dara ni main air laut..rasanya kalau humaira sure dh melalak..hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi