Monday, May 24, 2010

Lara Hati Nan Roti

Abaikan title yg serabut itu. Mahu bercerita tentang cuti2 di Redang tp sy tiada mood untuk menaip. InsyaAllah 2-3 hari lagi sy akan ceritakan dan tepek all the pictures yg superb.

Handphone K810 sy out of service 2-3 hari ni, due to masuk air laut. Sgt sedih. Too bad, handphone encik abang juga dan digital camera sony kami. Ceritanya erm..nantila sy cerita bagaimana boleh berlaku. Not in mood today. Kecuaian membawa padah yg amat teruk. Cuba untuk baiki kerosakan yg ada, tp tak sure la boleh ke tak. If not, terpaksa fikir untuk beli another phone la. Kena fikirkan all budgets, plus minus kami kena fikirkan untuk bulan July yg akan datang ini. Haih! Pening kepala bila fikir2 kan semula. Ya Allah! Bantulah hamba Mu yg lemah ini, ringankan beban di fikiran dan jiwaku ini. Moga hari esok membawa keceriaan kepada sy dan keluarga.

Tahniah kat my sis in law, Kak Long sebab dapat transfer tempat kerja ke Tapah. Dekatla dgn kampung halaman. Dapat surat pagi tadi, kena lapor diri 1 Jun ini. Sangat bertuah! Dah lama juga Kak Long cuba apply untuk tukar senang dekat dgn famili kan.

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

chugie said...

oh ho.. ingtkan huda nk cite mkn roti nan td.. :D emm sabar ye.. ade rahmat di sebalik duka tu, mana tu..

ezan said...

betul kata chugie tu.. sabar k.. ada rahmat disebaliknya tu.. mana tau ada rezeki lain yang lagi best menanti kan.. :)

yatie chomeyl said...

kalau brg elektornik ken aair laut biasanya mmg xde hrpn nak pulih...sbb dulu pernah gak kamera masuk ai rlaut huhuhuuh

Huda said...

chugie - thanks yer..mudah2 an gitu la :)

ezan - insyaAllah..amin doa ezan :)

kak yatie - tul tu..mmg xde harapan klu air laut..air biase bolehla..still mahu try..

ApasH said...

wah pakat2 pindah perak sume..mmg best dekat dgn kampung halaman..

xde rezeki ye huda..barang tu boleh diganti..tapi gambar kenangan tu yg paling berharga sebenarnya..

nieda said...

sabar yer huda, pasti ada hikmahnya...
best kakak dpt pindah dekat dgn famili..Huda org perak ker?

Huda said...

kak apash - hehe rezeki kak ipar..dia pun terkejut dpt tukar :) gambar kenangan tu insya allah leh recover, memory card dia ok..

nieda - sabar2..huda org johor tp husband org perak..kak ipar yg dpt tukar tu :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi