Friday, May 07, 2010

Otak2 Kempas

Salam pagi Jumaat, bersiaran dari south of Malaysia ni :) Kat Pasir Gudang, stay at rumah my lil bro saja (masih bujang) :) Mudah kan.

Teringin sangat ni nak cari otak2 kempas, yummy! Sedap tak ingat. Ada 1 yg marvelicious sangat sy pernah makan kat Pasir Putih (tak sure betul or not this place) yg terletak kat Pasir Gudang ni juga. Memang sedap, pedas cukup, besar lak tu. Last time makan, last year masa tengah pregnantkan Husna. Time tu makan tak ingatla seafood semua dgn otak2 nya lagi. Huhu. Rasa macam nak pi makan sekarang jugak, tp lom bukak lagi kedainya :) Dan kena ingat juga, Husna alergi, so tak boleh nak order udang, sotong and sewaktu dengannya.


inilah otak2
image source here



Habis kerja encik abang petang ni, kami plan nak makan otak2 jap. Then, terus balik ke Kluang, rumah my parent. Nak visit abah kat specialist. Abah sy dah masuk 4 hari admit sebab operate kaki. Last month nak jadi cerita, abah terjatuh masa duk panjat tangga nak betulkan arial kat bumbung. Mana tahu, nak terjatuh. So, bersimen kaki abah. After a month, pergila follow up untuk chek up kaki yg bersimen tu, doc kesan struktur kaki abah tu dah lari sikit. So end up kenala operate last Tuesday. Poor my abah :( Sampai la ni masih belum boleh discharge. Bisa operate tu belum pulih sepenuhnya. Mudah2 an abah lekas sembuh boleh datang Paka selalu. Abah tak boleh nak drive etc. Jalan pun bertongkat.

till next~


pssssst: terharu sangat dengar Husna nyanyi ibu, ibu...tp dia sebut bu bu..bu bu.. :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

nieda said...

wah..mkn otak2 sedapnya..skrg ni kt mana2 byk org jual otak2 kempas kan..sedap dgn tak aje..hehe

Huda said...

nieda - betul tu..klu x sedap tu rase cam x nak bayar je kan :) rugi beli yg x sedap :)

ApasH said...

wow husna dh pandai nyanyi..

Qaseh kalo iklan budak nyanyi lagu tu..punye le ske..bila suruh nyanyi..dia sengih aje..hehehe

yatie chomeyl said...

x pernah mkn otak2...rasa dia mcm mana erk?

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter selalu tengok orang jual kat pasar malam...tapi tak pernah beli @ makan...sedap ek

Huda said...

kak apash - aah sambil tgk iklan sambil dia sebut bu bu..bu bu.. :)

kak yatie - otak2 ni dibuat dari ikan, rasenye pedas n manis macam satar gak la

anje - try 1 yg ori from kempas bile dtg johor :) mmg sedap mcm satar kat ganu :)

chugie said...

otak2.. fav saya ni.. kalau jumpa, mesti nak beli punye lah!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi