Tuesday, May 11, 2010

Seafood @ Senibong, JB

Banyaknya cerita nak ditepek di sini tp tiada kesempatan. Well, actually last night sampai Paka jam 1 balik from KL. Encik abang ada interview naik pangkat kat hq. Letih lagi ni. Tp bersemangat nak update blog :)

Ok, jom cerita pasal makanan. Last Friday tu, masa kami outstation Pasir Gudang last week kami berkesempatanla jalan2 cari makan kat sana. Mana tempatnya? @ Senibong, JB. Walla. My lil bro yg bawak kami. Memang bestla tempat tu bg penggemar2 seafood macam kami ni. Ok, if siapa2 yg tersesat kat JB tu, senang je nak ke Senibong ni. Just target Permas Jaya. Then, cari padang golf kat situ, haa..lepas tu senang nak jumpa Kg. Senibong ni. Restorannya di atas air. Meriah gitu. Bayar parking RM2 saja (dulu tak payah bayar my bro kata).

Pilihan seafood sangatla menarik ok dan fresh gitu! Ada pahat, lala, kerang, kupang, lobster, udang, ketam, sotong, dan macam2 la. Ikan2 pun banyak choices. Harga tak mahal dan tak murah. Ok la. Tp cam lobster tu, encik abang kata masa makan kat Bali dulu lagi murah la, harga kat Senibong ni 2x dari harga kat Bali per gram. Tak jadi nak order lobster.

So, kami just order ikan pari bakar, ikan kerapu sweet sour, sayur kailan ikan masin, sayur campur dan sup campur. Udang sotong semua tak dapat diorder, sian kat me and Husna kan yg terpaksa berpantang makanan2 gatal tu. Jap2, kat Senibong ni ada banyak deretan pilihan gerai. Malam tu, kami telah mencuba di gerai Six Corner yg depan gerai tu ada sate and otak2 kempas sedang dikipas :) Pilihan tempat duduk pula di bahagian beranda, makan sambil duduk bersila tu. Macam makan kat rumahla bg sesiapa yg tak ada meja makan kan :) Siap ada air masak dalam labu sayung lagi. Sejuk dan nyaman aje air dalam labu tu. Memang mahsyukla makan2 di sini. Berviewkan Singapore di seberang sana, cantik gakla tempat tu. Otak2 juga kami order sampai sepuluh ringgit (20 batang). Yummy! :)


otak2 wajib order, ni la rupa isi otak2 Kak Yatie :)


tu labu sayung tu...nampak?:)

the food...yummy! Total RM95

Selain itu, kalau nak makan yg siap ada dalam pakej pun boleh. So, pilih je la yg mana berkenan di hati. Makan aje apa yg dirasakan nak. Hehe. Nak nasi goreng, me goreng or whatever pun ada. Yg penting bawak aje duitnya. Erm, ada juga gerai yg boleh bayar pakai kredit card if tak cukup cash :) Mohla try kawan2 :)

Ok, jom layan pictures la.

ramainya orang...ni kalau nak duduk kat mejala kan..

Husna duk pandang air laut...

apa yg digaru tu?


encik abang...

yg lip lap depan tu la Singapore...hehe..cam dekat je kan


berdiri sambil hirup udara laut...

my lil bro and girlfriend :)

Husna and Pak Anjangnya :)

me and Husna masa baru sampai kat Senibong...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

chugie said...

amboi.. bestnye tengok beranda tempat makan tu ye.. teringin pulak nak ke selatan ni.. bila lah dpt pegi ni :D

Naz-Segalanya disini said...

Ala..rindu nak g senibong.dulu kat situ ler tmpat dating.Kg kak naz kat Permas Jaya tau..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sgt best mkn seafood kt senibong ni..
view pm menarik, yup nmpk singapore . blerla bleh pi plak.. tgu hubby wat course kt pasir gudang plak la.. =D

Huda said...

chugie - jom la chugie cuti2 malaysia :)

kak naz - la ye ker? best kan makan2 kat situ :)

leiya - mmg best dan menarik sgt :)

Mummy said...

salam...nampak best jer makan kt sini..harga pun berpatutan...jauh tak tempat nih dari JB



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi