Tuesday, May 04, 2010

streamix vs astro

Pilihan apakah yg sy ada? Dua2 nya best kan. Ada streamix, internet pun cemerlang always. Ada astro pula, macam2 ada :) Pendek kata, 2-2 nya nak la.

But, encik abang suruh pilih salah satu je. Celcom broadband ni akan diterminate later sebab servicenya kurang bagus kat rumah ni. Signal tak berapa clear. Nak streamix ke nak astro ek? Mana paling best? Jom2, tolong vote untuk sy! Takat ni pada sy yg terpenting ialah internet sebab banyak benda nak search plus blogging and chatting with kawan2. Maka, sudah tentulah sy amat perlukan streamix kan.

Astro pun penting jugak. Since rumah ini sy duduki, only 4 channels saja yg ada kat tv tu :) tv1, tv2,tv3 dan juga tv9 dekat di hati tu. Yg mana2 sometimes tu, tak clear sangat channel2 nya :) Kadang2 duk lalu area pprt kat Paka ni, ada juga dengar encik abang cakap ...ehem2.."aik, rumah engineer pun tak de astro.." yg merujuk kepada rumah2 di area pprt tu ada juga yg mampu pasang astro ni :) May be anak2 mereka yg sudah bekerja dan mampu untuk pasang astro tu. Kami ni bukan kategori tak mampu, tp sebab rasa TAK PERLU. Hehe. Kan baik kita pentingkan keperluan daripada kehendak :)

Lgpun, kami ni bukan jenis suka tengok tv sangat. Kadang2 je kalau rasa nak layan, layan movie kat tv2 or tv3. Then, plus minus kami ni jenis yg rajin outstation kan. Rasa macam rugi pula nak pasang astro ni.

Yg penting, pilihan sy itu mesti yg terbaik dan dirasakan perlu. Waa...nampak sangat terpaksa memilih streamix saja :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

nieda said...

kalau bg pilihan nieda pilih internet..lg byk info.

ApasH said...

streamyx!!..pujuk le en. abang tu amik astro jugak. Amik package yg plg murah je..jadi la..

Huda said...

nieda - nampaknye terpaksala pilih streamix :)

Huda said...

kak apash - nak sgt pujuk encik abang tu suh pasang astro macam2 ade :)

chugie said...

yeay!! saya pilih streamyx... astro kadang2 bila hujan, dh x leh nk tengok.. hampes je kan??

tp kalau dpt dua2, syok gak tu!

Huda said...

chugie - tu la psal..dpt dua2 syoknye hati :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi