Monday, June 07, 2010

Go Go Husna!

Salam hari Isnin :)

Nak mulakan entry hari ini dgn cerita tentang si kecik sy Husna. Alkisahnya, malam tadi sedang asyik ummi dan abahnya menonton realiti show 'Mentor', si Husna ni pula sibuk main dengan trolley FP walk n ride nya. Kecohla minah ni dgn mulutnya pun mumble macam2 kan :) Tolak sana tolak sini. Kemas itu kemas ini.

Suddenly, Husna panggil, "Aaabah..." fluent ok dia sebut abahnya, bila dia nak sebut ummi dengan betul ni :P then abahnya pun tolehla ke arahnya, dan lihat Husna sedang berdiri lama. Ini biasa dah. Selalunya, lepas dah berdiri lama tu dia pun duduk balik tak mahu melangkah. Tp last night tu, ehem...dia nak tunjuk skill baru dia rupanya. Apa lagi, abahnya suruhla dia tatih. Maka, dalam teragak2 dan tersengih2 tiba2 bertatihla dia. Terkedek2 dia jalan :) Alhamdulillah, finally in her age, 1 year 2 months and 3 days at 10.30pm, gila details anak ummi and abah dah boleh jalan sendiri. Dapat kaki dah. Walaupun masih terkial2 nak imbangkan badan, tp itu kiranya satu achievement besarla dalam diri Husna :)

Jom tengok video yg sempat dicapture last night. Ummi dan abah beriya2 la suka tengok Husna dah boleh jalan :) Siap jerit2 lagi :P Tak penat pulak tu dia duk ulang alik ke ummi and abah. Go Go Husna! U can do it baby! :)




hehe..terkedek2



teruskan usahamu sayang! :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 comments:

ApasH said...

Yeah..auntie pon happy husna dah jalan. Practice makes perfect sayang.

Huda, mmg excited kan bila mula2 anak berjalan. Mak bapak yang terover excited. hehehe

Nanti by the time korang dh pindah manjung..husna mesti dh terer jalan. Bleh le kami datang..Qaseh & husna bleh main kerja2..heheheh

ezan said...

congrats husna!!! suka sgt tgk husna dah jalan.. lagi2 jalan kedek2 tu.. comel!

Huda said...

kak apash - excited sgt :) insyaAllah nnti leh ketemukan husna n qaseh :)

ezan - thanks aunty :)

chugie said...

wah.. memang berita yg sangat gembira ni huda..

Tahniah husna!

Huda said...

chugie - macih auntie chugie..sgt happy :)

Yana said...

ala tomeinye...terkedek2 die jln..

nieda said...

wah..seronoknya, tak sabar nak tgk humaira jln plak

eynda said...

Tahniah husna...boleh bayangkan perasaan Huda masa tengok Husna boleh melangkah :-)

Huda said...

yana - tq aunty :)

nieda - yes! humaira pulak yer lepas ni..

eynda - sgt teruja kak..happy sgt :)

mamaAliff @ salmi said...

wah2 termiss husna da pandai jln yer..hihi..practice make perfect ok syg??

go go husna goooo...hihi...

aliff pn start btl2 pandai jln ms usia dia 1thn 2bln ++ gk..eheheh...

Huda said...

salmi - aah aunty, husna dh dpt kaki :) tq aunty..`



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi