Wednesday, June 30, 2010

Masuk 15 bulan

Lama sy tak mengomel about Husna kan :) Eh ye ker? Yer kut. Husna nowadays, banyak sungguh perubahannya. Tp ramai yg kata, susut macam mana pun pipi maintain gitu gak :P

3 hari lagi Husna beralih kepada 15bulan. Banyak vocab dah budak kecik ni. Most words yg dia selalu sebut such as, 'nak', 'tak nak', 'lapar', 'num'(minum), 'atash'(atas). Then suka mengajuk balik apa yg orang cakap dgn dia.

tunggu order makanan...

Jalan dah makin laju :) Sy rasa moment yg paling cute selepas kelahiran dia ialah apabila melihat Husna terkedek2 berjalan. Bumper Husna tak besar sangat tp bila dia bertatih tu nampak very cute. Comel tak terkata. Time ni la boleh nampak kesungguhan dia nak bangun sendiri dan memulakan steps. Betapa gigihnya Husna kadang2 tu sampai terduduk semula (berat kut punggungnya :P)

Ok, kalau ada barang2 bahaya yg dia suka main macam pen atau gunting, and then sy cuba untuk sorokkan...dia pasti akan cuba untuk mencarinya. Tak jumpa apa lagi, meraungla dia :) One thing, si kecik ni tak reti penat! Tak reti duduk diam dan macam2 benda dia nak buat dalam satu masa. Kita yg melihat ni rasa letih :)

cute x speck ni? :P

Selain itu, hobinya yg suka menuang air masak ke lantai. Habis basah seluar dan carpet. Dalam sehari tu, boleh kiralah berapa banyak baju dia kena keep change sebab basah dek air. Huhu.

Until now, Alhamdulillah Husna masih lagi dapat susu ummi. Susu tak pernah kurang. Malam2 tu ikut keadaan juga, sometimes sampai 2-3 kali bangun menyusu. Sometimes tu sekali je sampai ke Subuh.

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

chugie said...

wah.. 15 month dah husna ye..

bestkan huda bila tengok step2 anak2 membesar ni.. bila tengok die jalan espc.. seronok tak terkata..

nieda said...

happy 15 months old husna..semoga jadi anak yg bijak k..sekarang pun dh mcm2 skill ada..humaira masih belum berjalan..tgh praktis berdiri tanpa bantuan je

yatie chomeyl said...

husna dh siap tlg ummi kemas brg utk pindah ke perak x?

atfina said...

masih bagi susu ibu yer... seronoknyer~~ berkat susu ibu yang husna bijak tu... :)

Huda said...

chugie - yup! sgt best sbb rase kelakar pun ade..

nieda - moga humaira pun lekas berjalan :) tak terkejo nnti nieda..

kak yatie - hehe..husna x tolong ape..tolong kaco ade :)

atfina - alhamdulillah ade lg rezeki utk husna :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi