Thursday, June 17, 2010

Sayang 2-2

Sy sangatlah teruja nak balik ke Johor samada ptg ini or pagi esok (depends on encik abangla). Pasal apa, rasa macam dah lama tak balik Johor. Ya ke? Tak ingat bila last time balik sana, rasanya masa abah sy dimasukkan wad hari tu.

Lama juga atok and nenek Husna tidak dapat manjakan dan bermain dgn Husna :) Rindunya mereka sampai setiap hari mesti called. Nak cakap dgn Husna. Paling lama pun 15-20 minit on phone :) Dapat dengar suara Husna membebel dan ketawa tu pun dah bagi keriangan pada mereka. Hehe.

Sy memang ajar Husna supaya rapat dgn atok neneknya kedua2 belah pihak. Bg adil. Tak mahu sebelah2 saja. Kang nanti pandai2 pulak dia kata atok ni best, atok sana tak best. Nenek sini sporting, nenek sana tak sporting :) Kan. Biar sama2 dia dapat kasih sayang dan perhatian. Nanti tak adalah dia sebelahkan sebelah pihak je kan bila dah besar nanti and pandai demand macam2. Dari aspek mendapat macam2 benda, so far atok sini and atok sana tidak berkira. Dua2 nya Husna dapat. Just sy fahamlah bila di sebelah famili sana, atok Husna kena bahagikan kepada 4 orang cucu yg semuanya perempuan. Husna pula ikut giliran umur adalah no 2. Maka tidak bolehla berharap mendapat special treat macam di sebelah sini kan :)

suatu ketika dulu di Langkawi bersama atok nenek sebelah ummi...


Macam mana agaknya yer, bila Husna ada semakin ramai sepupu sepapat di kedua2 belah pihak? Adik2 sy semuanya tak kahwin lagi. Plus sy pun akan ada next2 adik2 for Husna. Yg sebelah encik abang pun ada 5 orang lagi yg belum kahwin. Adakah perhatian sebegini masih ada untuknya? Yg pasti bila semakin besar, kenalah mengalah kan kepada sepupu2 yg masih kecil. Turn mereka pula dapat layanan lebih :P

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

betul tu huda...biar husna sayang dua2 sekali...manaj nyer husna ek

yatie chomeyl said...

nanti bila husn adh besar, di apon xnak dah di beri perhatian mcm skrg..nti husna pulak tlg beri perhatian kat sepupu2 dia yg kecik hehe

[-suziey-] said...

besela tu..ementara husna bole dpt layanaan special..nikmati la ia..n ajr dia utk adil pd both side:)

nieda said...

betul tu biar dia rapat di kedua2..buat masa ni humaira cucu pengarang jantung semua org sebb dialah satu2nya cucu belah mummy dan daddy..tapi mesti kasih sayang sama rata event dh bertambah cucu kot.hehe.

SyidaMislan said...

nak pegi cuti kat johor? bestnye.

Huda said...

anje - setuju kan :)

nieda - betul3..wat masa ni la kan :)

suziey - yup, betul tu..

kak yatie - kecik2 x paham ape lg yer..hehe

syidamislan - blk kg :) best3..

chugie said...

mesti husna sangat2 manja dengan kedua2 atok n nenek kan?cepat2 lah balik kg ye..

ezan said...

alamak.. sarah xcam husna la.. sarah takut sgt ngan atok sebelah ezan.. aduh.. camna ni... :(

CuppyCakeMommy said...

i jahat sket..klu boleh i nak mia close dgn family belah i je..wakakak

Huda said...

chugie - ngn atok nenek belah huda manja sgt, belah abah dia manja juga..

ezan - hehe..dh beso kang dia ok kut :)

cuppycakemommy - hihi



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi