Monday, June 28, 2010

Seminggu menghilang

Salam pagi Isnin, lama sungguh sy tak update kan. Mana perginya? Sy ketiadaan mood actually. Busy pun barangkali one of the reasons why im not online. Sempat menjenguk2 blog kengkawan tp tiada coretan komen untuk ditinggalkan, sorry yer kengkawan semua. Masa singkat, sempat online kejap2 saja. Dari Johor ke Perak kemudian singgah di KL se (1) malam. Ponat din oit. Lepas tu balik Paka. Dari Paka ke Marang pulak sehinggala semalam hari Ahad. Cuti untuk Terengganu sebab johan SUKMA kan :)

Kalau tak sabar boleh meraung gak ni :) Hehe. Ni tengah sedap2 duduk di rumah (tak abih2 kemas and packing barang) hari Khamis nya nanti nak ke KL semula. Seminar lagi encik abangnya. Oh yer. Kemas and packing nak ke mana? Sy dan famili bakal berpindah. Transfer to where? Mana lagi kalau bukan ke Manjung, Perak. Jadi orang Perak la pulok yeop! :) Husna lepas ni belajar loghat sana pulak deh. Loghat Ganu pung dia belum mahir lagi :P Bilanya? InsyaAllah by this coming of July. Middle actually. Dalam 15hb gitu kut. Macam mana yer nanti pindah sana pulak? Ada kawan ke idak nanti? Rumah sewa pun belum dapat lagi ni. Mudah2 an akan dipermudahkan semua urusan kami.

Sebahagian barang sudah dipack. Tak banyak mana pun. Set sofa 3+2+1 ni nanti kami nak jual saja, encik abang mahu beli yg lain. Air cond pun jual. Peti ais 1 pintu tu pun nak jual. Maka yg tinggal naik lori ape je, tv, washing machine, tilam vono :), kabinet tv, almari hiasan encik abang punya dan kain baju and barang2 dapur. Tak banyak pun tp jenuh gak nak mengemas ni :) Barang2 lain tu memang disediakan dah kat kuarters kami ni. Tp bila pindah Manjung nanti tak ada kuarters so kena belila semua perabot macam orang2 lain nak masuk rumah baru. Rindunya nanti kat Paka kan. Terutamanya nasi kukus paka dan Mesra Mall :P


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Izan Ishak said...

salam huda...
izan pun sgt pening kalau hal2 nak pindah rumah ni. insyaAllah moga dipermudahkan segala urusan cari rumah di manjung tu. xpelah...kemas perlahan2...jgn stress ye, husna mesti nak tolong ummi nanti~

ApasH said...

huda, akak ada. Kawan le ngn akak..=)

atfina said...

selamat berpindah... aduh.. kalau dikenang kenangkan saya pindah dulu... aduhhh... mmg letih! itu time takde anak... so tabahla yer... seronok jugak tuh... boleh kenal tempat baru...org2 baru... :)

nieda said...

busy huda sekarang..best dpt jln2...nanti Husna boleh belajo loghtat perak dgn aunty..aunty org perak..

Huda said...

izan ishak - salam, mudah2 an kan :) tq :)

kak apash - ok ngn akak mmg mesti kawan :)

atfina - tq2! :)

nieda - hehe...bz2..bagus tu aunty..

chugie said...

sama lah kita huda, xde mood nak blogging ni..

bab pindah randah ni memang leceh kan?

anyway, take care ya!

SyidaMislan said...

Patutla huda dah lama tak dtg umah gorjes.bz nak pindah rupanya...
mesti pening+penat nak pindah kan?

yatie chomeyl said...

slmt berpindah ;)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi