Tuesday, June 29, 2010

Tunang Pak Anjang

Lewat petang ini baru sy berpeluang nak online. Pagi tadi duk attend meeting bersama kakak2 ajk Pelitawanis. Bestla juga sebab dah lama sangat tak ketemu mereka. Meeting punya meeting dah hampir tengahari. Lepas lunch tadi bawak abah sy ke klinik berhampiran buat dressing utk kaki abah yg sudah hampir pulih, just bengkak sikit (abah and ibu sy ada di rumah ikut kami balik hari tu) La ni baru boleh online :) Tp tensen sikit, coverage so slow. Susah nak leave comments kat blog kengkawan :(

Yup! Bercerita tentang Pak Anjang Husna aka my lil bro (yg no.3, anak lelaki sulung dalam my family) sudahpun bergelar tunangan orang. Ikut umur my adik ni baru nak masuk 24yo. Tp dah nak tunang sangat, kami pun izinkan je la. Kerja kat TNB juga dan sudah dapat beli rumah jenis kos rendah. Okla tu kut. Muda2 ni kena rajinla kan cari duit dan buat tabungan memang pun jenis berkira gak adik sy ni bab2 duit tp tak kedekut :P

Majlis merisik dan bertunangnya berlangsung pada minggu lepas. Meriahla juga persiapan pihak perempuan dgn tema pinkynya. 11 dulang kami hantar berbalas dgn 17 dulang oleh mereka. Tema kami di pihak lelaki ialah oren + cream. So far okla kut, perbincangan 2 pihak pun nampak mudah. Me and family doakan agar mereka dapat menempuh alam pertunangan ini dgn penuh kesabaran seterusnya alam rumah tangga kelak. Moga lekas2 la kahwinnya bila sampai waktu sepatutnya nanti. InsyaAllah.

Jom layan piccas, sorila kualiti piccas tak berapa bagus. Handphone and handycam saja :) Banyak lagi piccas tp yg lain tu lama mahu tunggu upload.

from left, my aunt adik ibu, ibu and abah

the hantaran...

my lil sis (left) with her bff

ini my lil bro and his fiancee

husna dah serabai :)

sy buat muka serabai gak :P


ok, till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

nieda said...

selamat bertunang..wah meriah majlis pertunangan tu..

SyidaMislan said...

comel tunang pak anjang!cepat2 kawen ye.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi