Wednesday, July 28, 2010

Lama Menghilang

Lama bebenor rasanya sy menghilang kan. Eh! Menghilang ke? Takla, sy cuma busy dgn urusan pindah rumah. Masih lagi dalam mood berpindah. Rumah pun baru siap berkemas. Sedikit2 lama2 jadi bukit :)

Alhamdulillah sudah 5 hari kami tidur di rumah sewa ni. So far, semuanya ok. Tiada masalah. Manjung ni kira bandar besar jugakla. Dekat sangat dgn Lumut dan mudah bila2 nak jalan2 ke Pangkor. So, kengkawan sesiapa yg nak jalan2 Pangkor...jgn lupa singgah di rumah sy ni yer :) Boleh sy jamu dgn goreng pisang and air kelapa muda :) Hehe. Berangan.

Tong gas pun semalam baru beli. RM50 ok satu tong. Dengar2nya nak naik lagi harga gas di pasaran. Huhu. Semua nak naik. Belum start masak2 lagi. Barang dapur pun tak beli lagi. InsyaAllah petang. Buat masa ni kerja kami menapau je la :)

Ok, kat Manjung ni ada 1 gerai jual char kuey tiaw sedap tak hingat ok! The best in town sy rasa. Depan Hospital Manjung je letaknya. Yg special dia jual RM4.50 siap letak banyak2 udang. Isk3! Memang terliurla bila makan. Sedap3x. If u all nak try jemputla datang Manjung. Setiap malam dia buka rasanya. Sy dah try makan last 2 days. Tp for sure kena tunggu lama sikitla, orang terlalu ramai. Harap bersabar :)

Erm, till next ok. Sy tak boleh nak taip panjang, Husna kena sakit tangan, kaki dan mulut. Dah 3 hari masuk hari ni. Kesian dia. Makan selera je. Tp part susu tu, habis luka2 nipple dibuatnya. Diapunya mulut sakit agaknya, so dia tak boleh hisap. Kerjanya menggigit je la :( Malam2 bangun meragam. Nangis2 semua. Kesian sangat tengok keadaan dia now. Bintik2 sana sini. Hopedia akan lekas sembuh dari penyakitnya tu. Sedih ummi tengok sayang duk merengek je.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

SyidaGorjes said...

semoga husna cepat baik....amin

ApasH said...

hi huda...rindu plak kt huda & husna..glad to hear korg dh ok di manjung..boleh le akak dtg bertandang

[-suziey-] said...

slmt dh berpindah..alhamdulillah..

p!nkerton said...

hoyeahh air kelapa muda mmg murah kat sana! wah tatau pulak pasal gerai char kuey tiaw kat hospital tu, balik nnt boleh try. err.. tp balik sana nnt dah puasa la pulak ;p

nieda said...

siannya Huna..budak2 senang sgt dpt penyakit ni..get well soon my dear

Lama x pergi manjung..

Mask-roll said...

ala ciannye husna... tp xpe dia nk mkn.. anak buah aku kene xmo mkn.. pastu lost weight...kurus jd nye.. harap husna x camtu yer gud girl..

chugie said...

wah.. lepas ni macam2 lah huda bleh rekemen ape yg best kat sana ye..

atfina said...

selamat jadi org perak la yer... kg saya di bota tu ajer.. bukan jauh sgt pon... sebelum puasa ni pon nk singgah pangkor jap... booley la pekena char kuew tiau tuh...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi