Monday, July 05, 2010

Mommies Day Out

Sangat seronot hari Sabtu tu. Why? Mommies2 semua berpeluang nak jalan2 and bersuka ria without their babies or kids :P Hehe. Jahat Teruk bunyinya kan :)

Yer la...sekali sekala je pun. Bukan selalu kan :) So, last Saturday tu mommies2 semua pergi berboling di Mesra Mall. Ramai seh sambutannya. 33 orang gitu. Dari sekecil2 umur (me la tu baru 26 :)) hingga ke setua2 awal 50an umur. Yg bergelar granny pun join main boling :) Tabik springla kat kakak2 tu. Hehe. Memang fight la boling this time. Main 3 games straight tu. Semuanya power2. Bangga Pelitawanis Paka :)

me with kak zie jiran belakang rumah...

Bagusla, semuanya excited. Happening gitu bila strike or spare. Lama dah sy tak bermain boling ni, last time dgn encik abang 2-3 bulan lepas kut. My score very bad :( Tp tak apa, sy tak main untuk berlawan pun, main suka2 je :) Lagipun, lepas ni sy tak ada chance dah nak beramah mesra dgn mereka ni semua. Pindah Manjung nanti lain pula kawan2nya dan suasananya.

tekun mendengar taklimat b4 start main


from left kak han, wife azmi jamil & me


Tp tak lama tu, pukul 12 encik abang datang bawak Husna and ibu abah sy. Memang pun depa plan nak shopping barang dapur sikit. Terkedek2 tengok Husna berlari ke arah sy bila nampak umminya ni :) Cweetnye (sweetnya) Bagus Husna ni, kena tinggal dgn ibu sy tak ada masalah. Sy tak pam susu pun. Ibu bagi dia makan and minum air masak bila perlu. Lepas shopping2 kami pun pulang ke rumah, sempat menapau nasi beriyani di Azfar Beriyani kat Kerteh nun :) Letih tidur sampai petang.


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer...jadik bujang sementara...

Huda said...

anje - kan2..bujang la sekejap :)

Izan Ishak said...

seronoknya pi main boling ramai2. seb baik husna baik je kena tinggal~

nieda said...

wow bestnya main bowling..huda plg muda sekali yer..seronok dpt bergaul dgn masyarakat mcm ni

SyidaGorjes said...

kita selalu membujang.every month mmg akan fixed a saturday for myself lepak dgn kawan2, kadang2 borak sampai pagi.nasib baik hubby memahami,dia ckp "jgn tak balik umah suda...".

Huda said...

izan ishak - alhamdulillah dia behave je duk ngn nenek :) sonok2 :)

nieda - hehe..best2, kire termuda la dlm gang..seronok ade gang2 mcm ni..

syidagorjes - wow!syok tu..sekali sekala nak gak melepak ngn kawan2 kan :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi