Tuesday, July 06, 2010

Sakit telinga

Dah seminggu juga sy perasan yg telinga Husna sometimes berair kat cupingnya tu. Sy ingatkan dia menggaru telinganya sampai luka dan berair. But, 2-3 days ago bila tiba2 sy terpegang telinga dia, terus menjerit!

Oouch! Apa hal anak ummi ni? Hati emak kan, memang mudah tersentuh tengok anak menangis. Lantas sy pun duk telek2 telinganya. Confirmla kan dia tak bagi. Cuba nak elak2. Sy terbau something macam hanyir nanah. Astaghfirullah! Apa hal ni? Dup dap dup dap dah hati ini. My mom kata, may be masa mandi termasuk air kat dalam telinga tu. May be la kan. T Husna maintain aktif macam biasa, tak reti duduk diam cuma makan nasi dia tak nak sangat.

So yesterday, bawa Husna ke klinik. Doctor pun chekla apa yg patut. Luckily, time chek up tu Husna tengah tidur nyenyak (letih ikut ummi and nenek pergi beli daging). Then, doc kata Husna kena infection. Tepi bahagian dalam tu bengkak sedikit. But, dia bukan specialist kan...so dia advise untuk refer ke specialist hospital. Ok sy jawab. Pilihan specialist, KSH saja. Jumpa dgn ENT specialist terus. Doc bekalkan juga antibiotik dan ubat demam untuk Husna. Doc pesan, jangan biarkan dia mandi berendam, takut air termasuk dalam telinga tu. Sy sms encik abang pasal ni. Encik abang di KL semalam attend meeting lg.

sakit telinga yer sayang.. :(

Esok insyaAllah nak ke specialist. Hari ni cannot make it sebab encik abang nak hantar kereta service break. Mudah2 an Husna tak apa2. Amin ya Rabbal Alamin. Hari ni tak ada bau hanyir tu. Tp apa2 pun better pergi chek up kan dgn specialist untuk legakan hati yg lara tak sedap ni.


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

nieda said...

siannya laling husna kena mcm ni..moga cepat sembuh yer sayang...risau aunty dengar

atfina said...

uik... my doter pon pagi tadi tekan2 telinga cakap sakit... erm.. tapi xdela berair ke bau ker... nanti check jugak la..

Ieda Al-Habsyi said...

hope husna ok :)

A N A K - A N A K K U said...

kesiannyer, mcm anak akak y sulung gak, tp x smp bernanahla, ade binatang masuk, tkt dia tdo@ baring²kn...hope husna xde pepelah

ezan said...

alamak takut la pulak.. better bwk g check kan... kadang2 kita xtau apa yg ada kat dlm telinga tu. hopefully everything will be ok. get well soon husna...

Izan Ishak said...

huda,
naufal pun penah kena camni. mmg kena infection that's why berair n busuk sket. dr bagi ubat titis, antibiotik dan ubat cecair syrup utk keringkan telinga tu. sekali pengalaman camni dlm 4 org anak~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi