Monday, August 30, 2010

Tak Puasa

Oh sangat merisaukan bg mereka2 yg delay ni kan. Ada kawan2 yg dah start tak puasa? Mestila ada kan. Tp, sy belum lg. Confuse juga. Ada apa2 yg tak kena ke?

Rasa macam sensitif pulak taip pasal ni kat blog. Lepas baca, kawan2 buat2 tak ingatla yer. Hehe. Bila la nak merasa tak puasa ni? Tp dari sudut lain, sy rasa bersyukur juga sebab kalau puasa penuh tak perlu ganti puasa kan. Dan yg pastinya, amalan2 di bulan Ramadhan ini tak terganggu :) Apa la sy ni? Boleh lak pikir gitu. Nama pun orang perempuan, banyak tu nikmat diberikan siap dapat cuti puasa dan solat lagi. Hehe.

So, kesimpulannya...tunggu je la. Sy ada terfikir nak chek but biar dulu la. Baru seminggu pun. Huhu. Ok, selamat berpuasa semua. Jom kita kejar malam lailatul qadar! :) semangat je lebih

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

atfina said...

huda, biasa kalau bulan puasa ni kan dtg lambat sikit... tp kalau x dtg2 jugak namanya rezeki !

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita dah pernah ponteng masa awal posa ari tu

yatie chomeyl said...

akak pun pos epenuh lg ni..lgpon baby SN BF lagi, so biase lah kot puasa penuh ni hehe

Huda said...

atfina - hehe..alhamdulillah..rezeki ramadhan yer klu ade..

anje - normal tu nmpknye

kak yatie - tu la..tp pelik bulan lain dia ok je normal..bf husna lg ni :)

Noreen said...

rezeki mcurah kot dbulan mulia nie...=)))

nieda said...

hehe..maybe lewat sikit kot..terkejut bulan pose..kalau lewat juga itu namaya rezeki..hik

ApasH said...

wow..husna nk dpt adik kah???

Huda said...

noreen - alhamdulillah hehe..

nieda - x taula nieda. tak de pulak ape2 tanda kan..hehe

kak apash - x sure lg kak, huda x chek pun..maybe hormon berubah2..

SyidaGorjes said...

dah dtg 2x.awal puasa aritu tp 2 hari je, pastu minggu lps dtg 5 hari.bole sambung2 pulak.hish.

Yan said...

salam kenal..

saje nak share cerita..
saya dua kali peknen.. lekat bulan puasa.. ms peknen anak pertama.. lambat skit.. tp still datang.. time tu dah saspek.. next monthnye trus tak datang.. n wat pregnancy test.. 2 line.. peknen keduapun camtu.. dah dekat2 nak raya still tak P.. dia lambat.. 4 ari jek buang.. next month check betul peknen hehehe...

Huda said...

syida - wow leh lak gitu kan :)

yan - thanks share experience :)

ZiE FAUZi said...

zie pun masih belum ponteng puasa lg ni sebab p memang tak teratur sejak ambil suntikan depo provera utk family planning.. kadang 2 bulan sekali baru datang...

kalau huda tak ambil sebarang suntikan hormon dan still belum period mungkin rezeki husna nak dapat adik tu.. :P

Huda said...

zie - huda mmg normal je x de amik ape2 suntikan or pencegahan..insyaAllah ade la tu rezeki kan:)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi