Tuesday, September 07, 2010

Chek up at klinik

Semalam sy ke klinik Yasmin di venice of Perak. Bawa Husna untuk di chek up sekali. Selsema tiba2 pulak dia. Alah dgn habuk rasanya masa kemas2 rumah tu kan.

First time sy ke klinik ni. Memang special untuk ibu2 preggy dan merangkap klinik bersalin. Macam ok je kan. Lgpun memang panel tnb. Tunggu punya tunggu hampir sejam lebih jugala. Punyala havoc, ramai patients and ibu2 preggy nak buat rutin chek up. Kami kira last sekali b4 lunch la dapat masuk jumpa dr. yasmin.

So, our turn chek up. Dr. Yasmin direct scan rahim sy. Sebabnya, sy dah buat sendiri upt test kat rumah. 2-2 line clear, pekat ok. Bukan samar2. But, time scan tu dr. yasmin tak nampak apa2 lagi. My pundi kencing pun nampak kecil aje. So, dr. yasmin tak leh nak confirmkan sy preggy or not. Nak minum air pun tak boleh sebabnya sy puasa kan :) Last2, dr.yasmin asked me to datang next week untuk chek up again. But dr.yasmin pun rasa sy preggy. Cuma semalam tak nampak apa lg. Erm, ikut kiraan baru 6 wks pun. Dapat juga acid folic. And doc pesan, if ada bleeding or any simptom pelik2 jumpa doc asap. So far, alhamdulillah tak apa2.

And nak tahu, encik abang pun beriya minta sy membaca al-quran setiap kali lepas solat. Sy memang mengaji pun sepanjang Ramadhan ni dah dapat 3 juzu' pun. Tp kali ni encik abang nak sy baca surah2 ibu preggy. So, hasrat sy nak khatam Quran lagi tu nampaknya macam lambat lagi la yer :) Surah Maryam and Yusuf paling beliau tekankan. Huhu. Faham2 la kan.

Ok next week kita ketahui kisah selanjutnya ye. Bukan apa, doc pun nak confirmkan yg baby sy tu di dalam rahim bukan sebaliknya. Mudah2 an semuanya ok la kan. Hari ini teruk sy mual2 tp tak la sampai muntah. Puasa masih diteruskan, begitu juga bf Husna. Amin ya Rabbal Alamin.

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

14 comments:

yatie chomeyl said...

hubby huda kat TNB manjung la skrg ye? uncle akak kije situ gak, nama Azhan...hubby huda kenal ke?

Huda said...

kak yatie - hubby huda kat tnb jana manjung kak..

chugie said...

alhamdulillah.. huda dh pregnant! xpe, jaga kandungan n diri bebaik k.. x yah ler nk buat kerje2 berat tu.. ni baru awal preggy..

p!nkerton said...

wah bestnye hud, dah pregnant! :D if betul, congratss ;) aah, kat manjung tu klinik yasmin la yg glemer sket. other than that, byk clinic chinese docs je. take care! ;)

Huda said...

chugie - thanks yer..alhamdulillah

pinkerton - yup harap2 la betul kan..

ApasH said...

yeah!! tahniah huda, en.hubby & Husna!!...Husna pon nk jadi kak long cam Qaseh gak..

Sama kes ngn akak le aritu...test UPT +ve tapi scan x nampak2..Insyaallah ade rezeki tu..huda pregnant..maybe kecik lg kot.

Anyway akak harap yg terbaik utk Huda..amin.

Faryza said...

alhamdulilah.. termakbul sudah doa ko..huuhhu
tp anak kita tak sama umur laa nnt..
emmm terasa tak.. blogger pun leh kena penyakit berjangkit.. di alam maya tu. klu kat tempat keja cam normal lagi kan..ehhehe

Huda said...

kak apash - alhamdulillah, moga2 semuanya ok la kan kak..amin

faryza - alhamdulillah..mmg kelakar je hampir sume kawan2blogger preggy :)

Naz-Segalanya disini said...

o o..sorang lg dah join the club ek?hehehe..sebaya lg le 2nd baby kita..husna..dah 6mggu ek?masa kak naz scan 6mggu gak dah nampak bulat tau..mgkin baby tu lg kecik kot tu yg xnampak tu..pape gd luck

Mask-roll said...

huda, fariza..aku dah deliver..hehehe.

Fariz Finie Family™ said...

Huda preggy ke?
Wah seronoknya..
Mudah-mudahan selamat segalanya.
amin.
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin..

atfina said...

hi huda... glad to hear the good news... ohhh~~ puasa penuh la kawan kiter ni er... tahniah & take care.

nieda said...

moga semuanya selamat..seronok dgr berita nak tambah ahli keluarga..nida next year insyaallah..doakan!!

Faryza said...

huhuhu.. mas... ko mmg dh delivery 1 st baby.. 2nd baby bila??
dulu kejar carry mark subject kat uniten
sekarang kejar berapa org anak plak kan..hehehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi