Wednesday, September 29, 2010

Loya Melampau

Hari ini sy suppose ada appoinment dgn Dr. Yasmin untuk further chek up. Chek heart beat si kecil di dalam tu. Tp dah discuss dgn encik abang semalam, so plan nak pergi this weekend saja. Boleh bawa Husna untuk cucuk 1 tahun 6 bulannya. Diam tak diam, Husna dah menjangkau usia setahun setengah kan :) Alhamdulillah. Dah besar anak ummi ni.


Sy rasa sy loya dan mual yg melampau sekarang ni. Perut pulak mudah sangat laparnya. Sy amalkan makan dalam kuantiti yg sedikit tp kerap. Angin dalam badan ni tak usah cakapla, selalu sangat nak sendawanya. Lately ni juga sy selalu pening2 kepala. Tak tahulah sebab stress ke, atau sebab pembawakan budak. Sy tidaklah merasa stress tp kadang2 tu mcm stress juga. Mungkin penat kut. Sy risau juga if anemia sy menjadi2 balik macam masa pregnant kan Husna dulu. Tp mungkinkah disebabkan sy masih bf Husna? Menyebabkan badan sy lemah dan kurang bertenaga? Oh tidak! Kasihan si pipi chubby sy tu. Sy ada juga cuba2 beri dia minum susu fm yg sample tu. Ada enfagrow, S26, Sustagen, Anmum etc. Tp, nampaknya belum memberikan apa2 kesan. Husna tak nak minum fm tu :(



Mudah2 an sy dapat hadapi 1st trimester ni dgn tabah dan sabar. Biasalah, awal2 kan. Take it easy, Huda!



Husna suatu ketika dulu...

till next~



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

miera said...

eh..husna sama umur gan anak kita la..alieya pun blom g cucuk lg..ingat nak p weekend nie..
tak pe....pelan2 bg husna try mnum susu fm tu..lama2 nnt ok la..msti dia mnum..tahniah yer..take cre huda..semoga semuanya selamat..

mamanoa said...

Huda..congrate..awak join Kelab 2011 hehehe...saya pun preggy da 17weeks da..
saya pun slalu kna migrain mcm awak..perut mmg xleh kosong, asik kna makan jer..lagilah saya duk BF lagi imran..alhamdulillah, even da xpam lagi tp imran still mnyusu, ada lagi susu saya..
mmg agak penat dan cepat lapar sbb mknn kiter kongsi 3org kan..awak xnk proceed BF ke..try la..tp kalu xlarat xper..saya sgt memahami situasi huda

ezan said...

insyaALLAH everything will be ok. doa byk2 k... kita semua ni kan super mummy.. hehehe...

yatie chomeyl said...

siannya huda...sabr eh,dugn seorang ummi gitulah kan huda

✿ EyZa ✿ said...

Congrats huda.. InsyaAllah semuanya dipermudahkan.. huda dah ade experience.. Msti la dah tawu camne nak handle kan.. APa2pon, take care taw.. :)

SyidaGorjes said...

dugaan tu memang sentiasa ada.....sabar itu penting.

nieda said...

anak yg dh BF mmg susah nak bagi munum susu FM. Takpelah cuba slow2. Kalau berjaya bgtau tips yer. nipple nida crack, sekarang humaira sgt ganas BF.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi