Thursday, September 30, 2010

Peminat Karipap Tegar

Cerita bab kuih ni, terliur rasanya pagi2 ni :) Tengah makan nasi lemak dan karipap bersama Husna. Dibeli oleh encik abang. Memang sy request dgn encik abang malam tadi tolong belikan breakfast :) Tq to him!

Setelah berkahwin, sy mula faham yg karipap ni memang digemari oleh encik abang. Dalam famili beliau, Kak Long encik abang pun penggemar karipap. Dan tak sangka pula, sekarang ini ada yg mengikut kegemaran encik abang dan Kak Long. Siapakah dia? :)

Bagi suspen sikit. Mari kita close up sikit rupa kuih karipap yg sudah tinggal half saja. Jadila kan.



ini sy punyala...
So, peminat karipap tegar seterusnya ialah siapa lagi kalau bukan si kecik, Husna. Isk2! Pantang dengar sy atau abahnya sebut karipap, dia mesti nak. 'kipap' sebutannya :) Sedap juga bunyi sebutannya. Ada pap2 belakang tu ok la kan, lulus! Ada sesetengah budak, dia jenis makan kulit karipap tu kan tp Husna ni inti2 yg dia suka sekalila dgn kulitnya. Tak ada pilih2. Tu sy and encik abang pun pelik, macam mana dia boleh makan sampai habis gitu. Tp kalau pedas, dia akan request air masak untuk diminum.
bagi dia half dulu..
"ummi nak?..."
makan sambil sepah2 sisa2nya :)




till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

SyidaGorjes said...

aqid penggemar donat tegar....huhuhu

[-suziey-] said...

husna bole geng ngn aunty la..aunty pn penggemar tegar karipap..ekeeke:D mmg giler pnya tegar la..hari2 bln posa wajib ade karipap:D

xpedas ke husna mkn tu:p

chugie said...

saya pun penggemar karipap gak! wah, x pedas ke inti karipap tu huda? ke husna memang makan pedas??

huda, kat taiping tu ade satu tempat jual karipap sayur, dlmnye ada telur sebiji.. besar plak karipapnye dan sangat sedap.. pernah jumpa x?

CuppyCakeMommy said...

husna ni tahan pedas kann..mia kalau rasa yang ada kari or rempah sket..mesti dia cakap ottt ott-hot

Huda said...

syidagorjes - hehe..donut pun sedap :)

suziey - wah..leh gang ni :)

chugie - x pedas rasenye, dia suka je :)
huda x smpt jmpe karipap tu kat tepeng..

cuppycakemommy - comey je mia sebut ot ot :)

ummiross said...

Bestnya karipap...minta sikit hehe..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi