Monday, September 06, 2010

Shopping Raya

Last Saturday berpeluang bersoping raya. Punyalah ramai umat manusia yg turut bersoping bersama. Misi pencarian ialah baju dan kasut Husna, serta baju kurung sy and baju melayu encik abang.

ini semua baju raya Husna tahun ni...



So, pilih punya pilih dapat sehelai gown dan baju seluar sepasang. Tp, masa nak bayar tu encik abang suruh cari lagi sehelai untuk Husna. Erm, sy pun apa lg. Sepantas kilat pergi mencari gown Husna. Orang dah offer kan, kita rembat je la. Tshirt lengan panjang sy ada beli sebelum puasa dulu dan 2 helai lg gown beli masa offer last time. Cukupla kan. Boleh pakai raya sebulan.

Untuk sy, dapatla sepasang kurung biasa. Sy malas nak pilih chiffon2 tu sebabnya nak bf Husna rasa cam serabut pulak. Cari kurung pahang lak tak ada yg cantik. Apa2 je la bila dah last minute ni kan. Encik abang pun tak berjaya dalam misinya. Ada kaler yg match tp size terbesar or terkecik. So, lastly tak beli. Katanya nanti dia try lagi pergi mencari. Tak tahula sempat ke tidak nanti tu.

Rabu ni malam lepas terawikh nak gerak balik Johor. Moga perjalanan kami lancar dan selamat. Raya ke 2 or ke 3 dah balik Perak semula. Kira okla dapat balik kejap pun kan.

Ok, till next la yer.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

ezan said...

cantik la baju kurung husna tu.. xsabar nk tgk gambar husna pakai baju kurung...

selamat hari raya utk huda & family.. :)

yatie chomeyl said...

byknya baju ray husna...ray askan husna tahun ni ;)

Huda said...

ezan - tu neneknye belikan..insyaallah nanti leh pakai time raya..

kak yatie - mmg husna yg raya sakan..ummi abahnye simple2 je :)

SyidaGorjes said...

banyaknye banju husna.....tapi lagi banyak baju aqid.ngeee..ngeee...ngee.... sebab beli baju raya sejak dari tahun lepas.=)

ARIBA said...

wah..bnykkanya baju raya husna..:-)..

nieda said...

byknya baju husna...emak2 mmg excited nk beli baju baru utk anak

Huda said...

syida - wah..leh tahan aqid yer :)

ariba - aahla aunty, ummi belikan since b4 puasa lg :)

nieda - tersgt excited:) tp mesti beli size besar sikit leh pakai lame kan..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi