Monday, October 04, 2010

18 months

Semalam sudah genap usia Husna 1 tahun dan 6 bulan (setahun setengah) atau 18 bulan :) Alhamdulillah. Sekejap saja kan masa berlalu. Husna tetap menjadi kemanjaan ummi dah abah.

Pagi Jumaat yg lalu, sy ke klinik untuk chek up heart beat baby yg di dalam tu. Alhamdulillah, semuanya ok. Masih awal lg kan. 10 wks baru. Next appoinment sy datang chek up baru nak buat buku. Plannya nak teruskan saja chek up di Klinik Yasmin tu since semua kata kat situ ok. Tp part ramai patients tu memang tak boleh nak lari la. Dapat no awal pun, after 1 and half hour baru dapat jumpa doc :)

Husna pun kami direct suruh Dr. Yasmin cucuk untuk setahun setengah ni. Tak tahu mengapa, masa nak timbang berat tu dia mengamuk dan menangis sekejap. Agaknya terkejut kut kena letak kat penimbang tu. Setelah dipujuk2 oleh abahnya, barula dia kembali tenang. 8 kg saja ok! Makan punya semangat, itu je berat anak ummi? Isk3. Metabolisme confirm tinggi macam ummi ni, makan banyak berat maintain :P

So, time kena cucuk tu dia tak apa2 langsung. Senyap saja. Tak menangis atau menjerit. Siap dapat upah gula2 from doc. Bagus sayang! And Alhamdulillah, dia tak demam langsung. Itu yg sebaiknya kan. Maka, lengkaplah takat ni imunisasi yg Husna dapat. Mudah2 an Husna terhindar dari penyakit2 yg merbahaya dan berjangkit. Tp kita sedia maklumlah kan, nowadays penyakit ni tak kira masa dan tempat. Sesuka hati dia je nak merebak. Harap dijauhkan.

oklah till next yer~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

SyidaGorjes said...

semoga anak2 kita dijauhi penyakit...

nieda said...

cayalah husna, tak nangis..kdg2 kesian tgk baby nangis. kuat husna x demam..next month turn humaira plak..hopefully semuanya ok



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi