Friday, October 22, 2010

Baby Mengira Di Dalam

Sudah Jumaat :)

Pagi2 tadi jam 9 sy sudah keluar ke klinik Yasmin untuk chek up my 2nd pregnancy ini :) Pergi without encik abang and Husna. Nenek and atuk tolong jaga Husna kat rumah.

Excited benar rasanya bila dah ada buku mengandung hari ini. 12 wks and 4 day. As usual, urine test dulu. Resultnya kotor sedikit :( Then, timbang berat ehem...54.5kg. Tinggi 158cm.

Selepas beberapa minit menunggu, nama sy dipanggil untuk jumpa dr.Yasmin. Scan la baby di dalam itu. Apa dia sedang buat? Sedang mengira ok! :) Comel sangat tengok dia mengira. Serius betul2 mengira, sy tak boleh tahan gelak. Dr Yasmin pun ikut ketawa tengok keletah baby di dalam. Bila ketawa kan perut pun ikut gegar, yg di dalam pun gegar tp dia maintai main kira2. Hehe. If time Husna dulu, sy tak pernah berpeluang lihat Husna buat apa2. Lebih banyak diam dari bergerak. Adik dia ni boleh tahan gak kan :) Sayangnya encik abang tiada untuk menyaksikan sama. Huhu.

Then, dr.Yasmin ambil sampel darah sy dan she said if tak ok dia akan call untuk datang again. If ok, no need la datang balik klinik. As semua orang tahulah kan, masa Husna dulu sy kena anemia teruk. Hopefully this time ianya tak berulang. InsyaAllah.

Balik, cerita to my mom about baby di dalam duk mengira. But my mom kata, dia bertasbih tu...bukan mengira. Oh ho! Alhamdulillah. Sejuk perut ummi if betul baby sedang bertasbih kat dalam :)

ok, selamat berhujung minggu...
till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Faryza said...

see... betul mama ckp sure dh nampak adek husna nye jari bila gie check up 12 wk..good2....

SyidaGorjes said...

belum keluar dari perut pun dah pandai bertasbih...alhamdulillah...

yatie chomeyl said...

bagus baby, sejuk perut umi nya kan ;)

maksutimah said...

""Oh ho! Alhamdulillah""

Oh Yess laaaa

heehehee

chugie said...

heheh.. mengira plak die kat dlm tu ye? tp rasanye die bertasbih kot.. baiknye die dlm tu..

hadina said...

betul lah tu ckp nenek dia, tgh bertasbih... :)

CuppyCakeMommy said...

baby genius math ni..hahaha..

Izan Ishak said...

alhamdulillah, mmg sejuk perut ummi mengandung. bby dah pandai bertasbih ye~~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi