Thursday, October 14, 2010

Keropok Ikan


Sedapnya tengok keropok ikan tu...ada yg terliur tak pagi2 ni?:)

Baru je lepas goreng tu, Husna bising nak lagi...nak lagi...erm, sedap dimakan di mana jua.
Tp cakap pasal keropok ikan ni, keropok mana yg u all rasa paling sedap dimakan? Kalau keropok lekor, sy suka dari Mersing, Johor. Sememangnya, Mersing tu kampung ayah sy so if ada kesempatan balik sana...takkan lepaskan peluang mencari keropok lekor fresh.


If keropok kering pula sy prefer Ganu punya. Tengok jugala, ada yg sedap dan ada yg tidak kan. Ada satu tempat jual keropok lekor kat Pantai Kelulut, Ganu. Gerai 008 kut, dah lupa sudah. Tp dari jauh dah boleh perasan.


Keropok dalam gambar tu sy beli kat Lumut saja. Petang semalam pergi beli sambil cari ikan bilis fresh :) Husna la paling suka, dah lama tak makan keropok ikan kan. Encik abang pun siap cakap " dah lupa rasa keropok camne kan, lama dah tak makan keropok..." dulu duduk Paka, selalulah beli bila dah habis stok :)


ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

yatie chomeyl said...

baby SN pon suke kerpok..ngadap satu balang pon habis tp tu lah ,lepas tu mommy ken amarah dgn daddy sbb baby SN batuk x berenti huhuhuh

husna makan keropok x batuk ke huda?

Huda said...

kak yatie - husna mmg tgh batuk tp tu la, dia dah suka susah nak halang2 :)

SyidaGorjes said...

da lama tak makan keropok.takde org yg bagi.bole gitu?
kalau beli kat kl ni kadang2 xsedap.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi