Tuesday, October 26, 2010

Lempeng panas

lempeng panas homemade


Kawan2 suka makan lempeng tak? If time lapar apa pun sedap sy rasa kan :)
Lempeng simple2 je, bancuh tepung and bubuh garam sikit. Then, panaskan kuali dgn marjerin sambil tu tempek2 kan bancuhan tepung tadi di atas kuali itu. Balik2 kan hingga garing. Suka hatila nak tebal atau nipis, ikut cara masing2.

Sedap2. Tak percaya cuba buat sendiri dan cicah dgn gula or sambal ke ikutla selera masing2 kan. Sy suka cicah gula atau sambal kalau ada. Husna pun suka. Encik abang samala suka kalau ada :) Time hujan pun sedap makan. Lempeng panas2, hari sejuk...huhu, buat perut sy bernyanyi riang minta disumbat segera :)



till next entry~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

[-suziey-] said...

wooooo bestnye..pekena lempeng panas time ptg2 ni..perghhh layan:p

ainzuryn said...

baru pas mkn lempeng nyior...heeee

chugie said...

sedap er! tengah lapar, ape pun sedap ye tak?

Fariz Finie Family™ said...

sedapnya lempeng... panas2 mkn dgn sardin.. nyum..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi