Tuesday, October 12, 2010

Melihat Ikan di Aquaria, KLCC

Rabu malam Khamis last week, kami sekeluarga bertolak ke KL, encik abang got meeting on Khamis pagi tu. So, lepak tidur di rumah my SIL la kan, mana lagi @ Saujana Utama tu :)


aksi seorang budak melihat ikan...

Meeting encik abang kat HQ dan berakhir sekitar jam 1pm. Terus encik abang pecut balik ke rumah adiknya untuk lunch :) Setelah itu, kami siap2 nak berjalan ke KLCC. Tempat jalan2 tak boleh tahan kan :) KLCC gitu.






di luar KL Convention Centre...



Lama sungguh tak datang sini. Eceh. Last time last year la rasanya. Masa tu kecoh H1N1. Kami stayed Equatorial time tu. Kini, kami datang lagi berjalan2. Saja ambil angin petang di taman KLCC. Sambil bawa Husna bermain di playground yg disediakan. Ambil2 gambar etc. Kemudiannya, jam 5pm kami decide masuk Aquaria. Konon nak dedahkan Husna dengan hidupan air since dia memang suka tengok ikan. Tp, bila dah masuk and tunjukkan ikan2 yg besar itu, punyalah gelabah si kecik ni :) "takut...takut..." katanya. Dia risau ikan2 tu nak makan dia kut :) Siap buat muka nak nangis.





lepak2 at playground dulu...ambil angin petang di taman KLCC...





if tengok haiwan2 like this dia tak takut...


last b4 exit tu, terpegun kejap tengok obor2 ni...

Banyak lagi piccas, tp semuanya dalam handphone encik abang. Tak sempat nak upload lagi. Later sy akan upload di FB. Hampir 2 jam juga kami berkeliaran di dalam Aquaria tu. Sempat beli fridge magnet melengkapkan lagi koleksi fridge magnet sy :) Ada juga gambar kenangan kami bertiga di pintu depan masuk Aquaria, tp sy tak upload kat laptop lg. Later la kalau sempat. Cantiklah hasilnya for RM29.90. Oh yer, bg mereka yg tak pernah ke Aquaria, tiketnya just RM35. (menyesal time student dulu tak pergi, boleh dapat diskaun :P)

Ok, itu saja cerita kami jalan2 di Aquaria. Sebelum balik tu, sempat jalan2 di Suria, KLCC...window shopping saja :P Till next.



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

A N A K - A N A K K U said...

heheheh akak y duk KL niepun x pergi lagi ke sana huda..bzlh konon...hahahaha

SyidaGorjes said...

tak sempat lagi bawa aqid pegi klcc, padahal jarak umah dgn klcc 15min je.naik lrt pun bole.kijamkah aku?hehehee

[-suziey-] said...

ye la baru realize xpnh bw aQeel g situ..hahaha

CuppyCakeMommy said...

husna nampak cam dah slim sket kan

chugie said...

syoknye lah.. sy pun x penah lagi masuk ke aquaria tu.. mesti best husna masuk dlm tu kan?

Mask-roll said...

bestnye husna dah g aquaria...nnt harith plak nk g..huhuhu. ko g ahad ke huda?? nape x dtg umah aku..huhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonot la Husna pi aquaria ek..
my alya takot pi situ, tgk ikan beso2, underwater tgk jerung.. huhu, asyik dukung aje..

nieda said...

baru plan next week nak bawa humaira tgh ikan. hehe nak tgk apa reaksi dia. boleh bawa kamera kan??

p!nkerton said...

wah husna yg duduk jauh pun dah sampai aquaria ;p kitorng dh lama plan nak pegi tapi tak pegi2 lagi ;p



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi