Thursday, October 28, 2010

Merah itu darah?

Pagi tadi masa sy baru keluar from toilet mengambil wudhu', suddenly ada bau yg kurang menyenangkan di dalam bilik tidur kami. Sy buat2 tak tahu je la. May be sy ingat, either Husna or encik abang yg tertooot kan. So ignore je la. Tp memang buchukla.

Then, dalam jam 7 lebih gitu masa encik abang dah siap2 nak pergi kerja, Husna pun celik matanya. Sambil macam dalam mood ngigau, she said sama ada "nak lagi" or "andi" = mandi. Confused kejap ummi and abah. Sy chek2la, rupa2nya dia dah poo poo. So, yg masa Subuh tadi tu rupanya Husnala buat projek di pagi hari.

So, mandikan la dia walaupun dia berkeras untuk tak nak mandi. Sejuk kut. Ok, her poo poo tu banyak sangat yer. Warna ala2 coklat, kuning, plus merah sikit. Sy tak fikir apa, terus cuci and mandikan.

Lepas siap2 pakai baju, sy bf dia sambil tertidur semula :) ambil kesempatan Then, jam 9 terjaga, Husna kata "mi, ucuk.." means dia poo poo lg. Err...apakes? Sy sms encik abang. He's replied, normal kut. Ok. Sy chek and tengok this time cair and merah tu nampak more clear macam blood kan. So, sy sms again encik abang. But, this time no reply. Busy rasanya. Sy pun tak tahu nak wat lagu mana. Husna tak meragam or sakit apa2. May be dia cirit birit saja. Tak tahula, my mom kata better pergi klinik la kan. Erm, tunggu saja buat masa ini. If berulang, sy akan direct call abahnya. Have any of u, experienced like this? May be can share something. Tq so much!



oh my Husna!


kak apash - erm, yg 2nd time ni dia cair dan chek kat bontot dia tak ada apa2 luka.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

ApasH said...

Qaseh tak pnah lak camtu. Berak dia keras ke huda? kot2 luka masa meneran. X pon kalau kuar darah je..better gi klinik..

Fieza79 said...

sakit perot la tu...maybe dh byk sgt membuang..tu psl kot berdarah sket punggung dia agak nya...

chugie said...

emm maybe di sebabkan asyik tercirit tu je kot, menyebabkan die berdarah..

tp biasenye kalau darah di sebabkan luka, najis tu kuar tu keras.. tp kes husna ni najis die cair kan? kalau berulang lagi, baik bwk ke klinik ye huda.

SyidaGorjes said...

jgn berlengah, cepat bawa g klinik!

Izan Ishak said...

betul tu huda...terus bwk gi klinik, sbb najisnya cair n ada darah. takut dalaman yg luka~~

atfina said...

dia x der ter makan benda2 pedas ker... kot2 la sebab x tahan pedas kee



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi