Monday, November 01, 2010

Kalaulah sy dan dia masuk amazing race asia...

image from here

Tajuk tak boleh tahan kan :) Tp memang pun, each time sy menonton siri ini di channel AXN secara tiba2 semangat tu tiba2 datang! Teringin juga nak masuk kan :) Tp layak ke?

Sy tanya encik abang, if beliau nak masuk amazing race asia tu nak partner dgn siapa? Jomla partner dgn sy kan...

Nak tahu jawapannya..."no..no, yg pasti not u.." sambil senyum2 kat sy. Sabar je la. Orang tak sudi, takkan kita nak meminta2 kan :)

Sy pun sedar keupayaan diri, antara sebab sy tak layak partner dgn encik abang dalam race ini ialah:

  • sy low stamina, walaupun suatu masa dulu di kampus aktif bersilat :)
  • sy pandai merungut kalau tak dapat buat sesuatu dgn sempurna :)
  • cepat mengalah kut...hehe
  • no motivation kut...kui3...
  • may be juga suka membebel...hahaha...mana ada, sy baik apa :)
Tp kalau tengok couple Ivan and Hilda depa ok what. Sy noticed, Hilda jenis bising juga tp di samping itu dia tetap beri support kat Ivan. Saling complete each other :) Ivan pula jenis sabar dan tak banyak cakap. Contoh yg baikla kan. Dalam berpasangan memang ada pros and contrasnya. Just kita kena saling bertolak ansur dan cuba hadapi situasi dgn tenang. If 2-2 saling ego memang tak menjadila kan. By the way, Ivan and Hilda sudah eliminate last Thursday :( Tak apala kut, mereka kiranya dah pergi jauh juga. Kagumla dgn semangat mereka itu :) So now, harapan sy pada Ethan and Khairi also from Malaysia :) Mestila nak orang kita menang kan!


ivan and hilda
image source from here



Kalaulah sy dapat masuk kan...oh oh...seronoknya berjalan ke negara orang :) Happy sokmo!


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

ApasH said...

akak pon ske TARA ni..dari season 1 sampai yg baru ni.

Bab dapat berjalan2 serata dunia tu mmg best..tapi still sedar diri tak layak..hahaha

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe! ieda pon pernah terbayang kalo masuk amazing race tapi kompom kecoh kalo ieda masuk, abis semua tak jadi nnt sebab ieda ni kelamkabut, heheheh!

hadina said...

ina dgn abg pun tak miss tgk amazing rase asia ni...dr dulu smpai skrg..best sgt2..boleh tgk negara org, pasangan yg bertanding etc..
jom sokong pasukan malaysia!!!!!

chugie said...

bagus huda ni tau.. kalau sy, memang x minat pun.. rs cam x mampu je nak buat semua cabaran2 tu!

Huda said...

kak apash - hehe..samela kan kite :)

ieda - kui3..mmg kan kite ni kelam kabut sikit, mesti kecoh :)

hadina - jom2..chaiyuk malaysia!

chugie - hehe..nak tp confirm x dpt :)

atfina said...

saya pon sukker jgk akhirnya tgk gelagat Hilda & Ivan... Ivan tu nampak loving sgt... boleh sabar jer dengan Hilda tu kan ? Especially before the bungee jump and after the buaian.... Ivan tu sweet and funny!

Fiero \^o^/ said...

amazing race xpenah miss tuk tengok..
hehehe

aku siap masukkan dlm wishlist aku lagi amazing race ni..
layak ke idak? insya-Allah
ahahahah

SyidaGorjes said...

cnfirmed tak dapat masuk sbb LBP+xbole swimming.hehehehe

Izan Ishak said...

k.izan pun layan amazing race ni. tp kan rasanya kami mmg takleh masuk sbb dua2 stamina tak kuat... hehehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi