Monday, November 15, 2010

Kuih tayar

Isnin hari ini. Ada yg monday blues? :)

Ala, relaksla kan. Lusa dah cuti semula, cuti raya haji. Seronoknya. Ada yg berkorban tahun ini? Kami ikut plan nak korban, tp last minute tak jadi pula. Encik abang sibuk sangat. InsyaAllah ada rezeki tahun depan kami buat korban tu. Amin.

Ok, nak cerita kuih tayar. Kawan2 pernah makan kan. Sedap kan. Sebab dia manis. Sy suka juga beli kalau ada jual. Tp semalam sy berani2 mencuba buat sendiri :) Kuih tayar @ kuh keria.

Keledek direbus dan dilenyek2 kemudian digaul bersama tepung gandum. Then, bentuk2kan macam tayar and goreng. Simple saja. Last sira dgn gula.



masa tengah goreng...


end up jadi gelap sikit...gula tu terhangus :)


dapatla 10 biji untuk permulaan ni :) rasa macam kurang tepung sikit tp sedap je encik abang kata. Next time boleh buat lagi kan.

ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

Fieza79 said...

owhh kuih keria rupa nya...sedap tu maniss je..

*azni* said...

rajin nye huda ni..

::Mamalyna:: said...

ingatkan kuih ape tadik...hehhe
tak penah wat kuih keria, tp dah pass cara buat sira gula tue..hehehehe

nieda said...

owh kuih keria..baru je buat last week..hehe

Fariz Finie Family™ said...

sedapnya kuih ni..
dah lama tak makan..
senang tk nk buat?



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi