Sunday, November 21, 2010

Macam mana nak tengok BE kita?

Kepada hadina yg bertanya macam mana nak tengok BE (buffered earnings) kita kat nuffnang, mudah saja caranya. Jom kita share sama2 ok :)

Mula2 kan lepas dah log in, kita klik bahagian Earnings.
Then, boleh terus chek berapa kita dah earn kat bahagian tu. Automatically kita akan nampak juga if BE dah masuk atau belum dalam akaun kita tu. *BE akan diletakkan di bahagian atas campaign iklan biasa* kat page earnings itu.

So, terang2 kita akan nampak adds apa yg jadi BE atau ME (metered earnings) berserta jumlah earnings yg kita sudah perolehi.

Itu saja, simple kan. Boleh tengok pic bawah ini untuk lebih jelas.

*Untuk tips nak perolehi BE, boleh refer tutorial di blog Anje. Macam sy pun bermula dari bawah. But yg penting, iklan2 yg kita letak tu mesti mudah orang nampak dan strategikla orang kata. Hehe. Rajinkan juga update blog dan update survey yg kat akaun Nuffnang tu.




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

nieda said...

tgk BE bertambah setiap hari best..nieda punya BE maintain dua je. hehe apa2 pun rezeki. alhamdulillah

hadina said...

thanks for the info..
almaklum lah saya mama baru belajar, kalu salah tlg ajarkan :)

ieyza said...

nak tanya jugak laaa huda....aper bezanyerrr buffered n metered earning???saya kurang fahamlaaa...macehhhh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah banyak BE huda, cayok2

hadina said...

huda, biasanye brp lama join nuffang baru dpt tgk BE ek...ina baru je lagi ni..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi