Friday, November 12, 2010

Sudah 15wks

Salam Jumaat,

Bersiaran pagi2 ni sejuk. Hujan dari malam tadi.
Ini dah lama sy tak bercerita tentang pregnancy sy kan. Apa khabar agaknya si kecil di dalam tu? Sy berdoa dia sihat sokmo :) Belum merasai apa2 gerakannya.


*credit to babycenter*

Perut pun nampak kecil lagi. Sy tanya encik abang, dia pun kata kecik. Confuse sy. Ke sebab sy ni memang kecik? So, sy tak keluarkan lagi baju2 maternity tu, biar dulu dalam kotak (baru pindah kan :)) Tp dah start gatal2 dah bahagian abdomen tu. Sy sapu dgn bio oil macam biasa. If Husna dulu sy tak ada stretching mark yg teruk, this time tak tahula. Harap2nya tidak juga :)

Kulit kepala sy pun gatal. Minyak keluar banyak sangat kut. Tiap2 hari kena syampu sebab sy tak tahan gatal. Sy ingat nanti nak cari syampu Himalaya kat farmasi. Teruk sangat gatalnya. Macam kena kelemumur teruk pulak.

Tiada alahan lagi, masa awal2 dulu mual je la bukan muntah pun. Pening2 sekali sekala datang. Sy cuba untuk tenangkan diri if rasa stress. Yerla, dulu free, tak ada anak lagi time Husna. Now, ada Husna yg semakin membesar dan banyak pulak halnya kan, so kena pandai manage keadaan. Dia pun perlukan perhatian :)

ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
wah,husna nak dpt adik ye..
take care tau..besar cabaran pregnant plus ada anak yg tgh lasak 2..hehe..;)

**jom join GA sy (",)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sonotnya alam mengandung ni kan...teringin nak pregnant...

SyidaGorjes said...

sekejap je dah 15wks, kan?

*azni* said...

preggie rupenye mama husna ni,i tak tau pon..hehe..btw,tahniah kak huda..

ezan said...

awal lg kot huda nak nampak baby bump tu.. dulu ezan dah 30++weeks baru org sedar.. hehehe.. xpe la asalkan baby kat dlm tu sihat.. :)

nieda said...

semoga semuanya sihat ya..perut kecik bestla

chugie said...

15week masih kecik lg tu huda, sama cam sy dulu.. memang x nampak perut pun lagi.. dh lh time tu kena alahan teruk2..

moga baby dalam tu sihat2 k..

Izan Ishak said...

baguslah huda kalau takde byk masalah peknen kali ni. harap2 husna pun boleh teman ummi, takmo nakal2 ye...hehe

**rindunya bila teringat mengandung twins. tak taulah ada rezki ke tidak nak peknen lepas ni. rindu bau bby yg wangi!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi