Tuesday, November 09, 2010

Warna tudung main peranan

Sy ni jenis suka pakai tudung color light2 je. Dulu time studi lagilah, tudung punyala banyak my mom belikan last2 tudung warna putih juga jadi pujaan :)

Pergi training silat pun pakai tudung putih, so kalau time hari lepas hujan and padang basah2 confirmla ada kesan coklat2 kat tudung tu. Huhu. Jatuh semua kan :) Masa 1st time dating dgn encik abang pun sy pakai tudung putih and tshirt long sleeve merah. Masa kahwin pun sy pakai tudung putih dimatchkan dgn vail warna oren light. Baju time tu warna oren. Ramai orang cakap, pakai tudung putih ni macam mak2 aji je. Hehe. Sy tak kisah pun, pedulila apa orang nak royak. Sy pakai juga. Kalau tak putih mesti warna cream. Jarangla nampak sy pakai warna hitam atau dark color. Muka sy memang akan nampak kusam and tak bermaya if pakai warna2 tu. Kulit sy ni ala2 putih pucat gitu. Dahla jenis keluar rumah free make up (jarang nampak sy make up kalau tak iye2), so memang tak bermayala if pakai warna gelap.

Lepas tu, ada sikit masa dulu trend tudung 4 segi yg bercorak pulak kan. Sy ada juga try2 beli and yg color2 light macam hijau, pink, purple tu sy pakaila juga. Lain tu, ada pakai sekali sekala. And yg tak pakai langsung pun ada. Now, dah famous dgn tudung sarung and shawl. Sy banyak beli warna pink, biru cair, coklat cair etc. Semua yg cair2la.


tudung pink jadi pilihan...

So, pendek kata memang sy tak match dgn warna2 gelapla. Warna tudung memang main peranan kan :) Kawan2 pula macam mana? Semua boleh match ke? :)

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

*azni* said...

sy plak jenis yg main pakai jer,tak kisah la light kaler ke dark kaler ke asal match ngn bj yg dipakai..hehe..

Ieda Al-Habsyi said...

ieda semua kaler ieda sarung, uhuhu!

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam umi husna ;)
sy plak suka yg wana terang,merah takpun coklat gelap..tapi tudung kaler putih,krim n pink muda ttp yg wajib ada sbb sng nak match..hehe..;)

yatie chomeyl said...

akak pulak suka yg kaler striking gitu sbb baju bnyk yg plain and light colour.

biasnay amemang suka pakai tudung sedondon dgn baju..kalau leh siap sedondon dgn henbeg jugak hehe

Sharifah nor said...

bkn setakat warna tudung jer syg...bentuk dan jenis tudung pun memainkan peranan...kdg2 bila melihat org lain pakai tudung pesen tu mmg sesuai..tapi bila kita pulak yg pakai...huh..jadi cam apa ntah???

hadina said...

mmg betul tu huda...warna main peranan..dulu waktu belajar, warna tudung mesti masyuk dgn baju gi kuliah..kalu tak yg warna putih @ hitam lah jd pilihan. dulu famous dgn tudung bawal...kena iron siap2 b4 g kuliah @ jln2...skrg...cam tau tau je lah...

chugie said...

sy pulak tudung, sure ade warna itam, putih and pink.. 3 warna ni mmg jadi pilihan, walaupun belambak warna tudung lain..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi