Tuesday, December 28, 2010

22 weeks chek up


image from baby center


Yeay! dah balik from klinik yasmin. Sy register jam 10.30am dapat jumpa doktor pukul 12.15pm ok :)

Biasalah, klinik yasmin memang always and always penuh dengan patients. Sy and encik abang cakap, dah macam tunggu kat klinik gomen pula :) Apa nak dikata, semua suka datang situ. Sabar je la yer. Macam biasa, kami akan breakfast dulu lepas register. Makan roti canai kat Restoran Beriani Ayam Madu, deret2 klinik yasmin tu juga.

Then, balik semula ke klinik. Sampai masa, nama sy dipanggil untuk urine test, timbang dan chek tekanan darah. So far Alhamdulillah, semua ok :)

Scan time. Ok, placenta sy belum naik sepenuhnya. Dr. yasmin kata tak apa lagi, wait until 34wks then decide macam mana. Oh Oh...bilala placenta sy ni nak naik yer. Kasihan adik Husna di dalam menyempit je sy tengok tadi. Tp overall ok tiada masalah. Just uri tu je la, harap2 next chek up dia dah berada pada tempat yg sepatutnya. Ini cuma kebetulan je dr. yasmin cakap, normally if b4 this pernah scissor, embrio tu memang akan menempel di situ. Tp kes sy ni, kebetulan dia start menempel di situ. But no need to worry much. (faham ke?sy pun tak faham apa yg sy tulis :))

Rasa2nya encik abang nak request pi chek up specialist untuk next2 chek up. Saja pergi specialist, alang2 ada chance kan (GLC macam kami ni banyak faedah yg kami dapat). Tempatnya may be di Ipoh Specialistla, paling dekat kan. Sy tengok Ipoh Specialist pun best, hari tu duk lawat FIL.

And paling syok, kami sudahpun ketahui gender adik Husna ni :). Agak2nya baby apa ye? Hehe...jeng jeng jeng...

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

*azni* said...

boy of cos..hehe..

Nadia arRumaisha said...

tahniah....moga dimurahkan rezekiand diberi kebahagian berganda oleh Allah SWT...ameen

SyidaGorjes said...

22wks da bole tgk gender?
bole la scan lps ni.....ops!hehehe

ApasH said...

baby boy kot...

kalau gurl boleh geng ngn Qaseh ada adik pomp nak buli..ahahahaha

Noreen said...

boy kot...
beshnyer husna nak dpt adik yea

Noreen said...

boy kot...
hihihi
smoga segalanyer selamat aminnn

mamanoa said...

confirm BOY ni..bleh la..adik imran nnt ada geng nk main bola..huhuh

buat la kat Ipoh Speacilist..sy pun kat sana nnt.mmg monthly check-up smpi deliver sumer kat sana..hehehe..

da rasa selesa kat sana, so amik sana jer..
Huda due u biler ekk..musti bln 4 kan..alah..xleh nk buat sebelah katil..

apash..jom duk katil sebelah i la..hehehe

chugie said...

aha.. baby ape ye?? ke kite same huda? ekekekek...

Huda said...

azni - jeng jeng jeng :)

nadia - alhamdulillah :) tq ek

kak apash - jeng jeng jeng...hehehe

noreen - surprise lg..jeng jeng jeng..tq doakan :) amin

mamanoa - hehehe..jeng jeng jeng..insyaAllah nk p sana nnti..huda due 2 may insyaAllah..

chugie - chugie nk dpt baby apa? jeng jeng jeng..:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

moga2 dapat boy k, leh la sepasang kita plak ngidam nak pregnan ni



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi