Monday, December 27, 2010

Jatuh dia :( :( :(

Semalam, sy ajak Husna mandi. Dah nak maghrib kan, elokla mandi...kang sejuk pulak. Oh yer lokasinya di rumah atok Husna.

Dah masuk dalam bathroom, sy pun mula menyiram kakinya dulu. Khuatir dia terkejut sejuk. Dia punyala happy time mandi tu siap terkinja2, tergedik2 dalam bathroom. Dah siap sabun semua, sy nak bilasla kan.

Tangan sebelah memegang Husna, toddler 20mo mana boleh biarkan dia berdiri sendiri dalam bilik air yg licin. Sebelah lagi pegang gayung nak siram dia. Kena je air dia pun tergedik2 lagi. Adeh! Time ni la...sangat pantas masa berlaku. Husna tergelincir dan berdebush kat atas lantai. Badan jatuh dulu. Then baru part dagu.


nampak tak dari depan?


Apa lagi, nangis melalakla si kecik sy ni :( :( :( Encik abang terus masuk bilik air tengok apa berlaku. Chek2 tak ada apa, tp tiba2 darah meluncur keluar dari dagunya. :( :( :(

Luka kat dagu Husna. Tergaris sedikit. Tp tak dalam, macam kena hiris pisau gitu. Nangis pun sekejap saja, may be dia terkejut. Abahnya berusaha nak lekatkan plaster tp dia tak nak langsung. Habis jerit2..."na nak...na nak..."


kalau dari bawah memang clear luka tu...


Semoga Husna lekas sembuh dari lukanya. Dia ok je now, Alhamdulillah. Anak2 kan, macam mana sakit pun mereka, kita pasti terasa :(


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

14 comments:

*azni* said...

adoi,sian nye kat husna..untie doakan semoga cepat sembuh..mcm idul aritu la jth bilik air gak,pecah bibir mulut..hati mak mn yg tak risau tgk anak sakit cmni kan..

wan nurul hezrina abd halim said...

alamak aiii huda cian nyer husna...tulah kekadang dah pegang pun leh jatuhkan?

bilik air memang sentiasa lembab n licinkan..kena ada alas getah tuhlah..nurulpun takut kalau maira masuk toilet.

jom sesama kita beli alas getah tuh.tapi setiap minggu kena cabut n bersihkan tkutlah berlumut bawah lantai..

Fariz Finie Family™ said...

Kesian Husna... Ari tu Ilham jatuh jugak luka kt dagu.. Seronok bila dpt main air...:)

Fieza79 said...

alahai cian nya husna...nmpk cm dlm je luka tuu...hope cpt sembuh...

kdg anak still dgn kita pon leh terjadi kemalangan kecil..pe nk buat bkn disengaja kann pon...

SyidaGorjes said...

alahai, cian la dia.....hati2 ye kalau nak mandi tu.bilik air adalah potential hazards.

nieda said...

sian husna...bilik air licin, kdg2 kita dah extra aler tapi tetap berlaku, moga cepat sembuh ya

chugie said...

alahai..siannye husna. mesti sakit tu. hope cepat sembuh lukanye tu.

azwa_amani said...

aduiiiii...sakitnyer...cian baby..

✿ EyZa ✿ said...

alaaa..siannya husna.. xpe huda, smoga husna cpt sembuh.. budak2 biase la.. sementara nak besar.. kita dulu pon camtu jugak..

Nia said...

kalau boleh nak pindahkan sakit anak tu pada kita. :(

hadina said...

semoga husna cepat sembuh...
ummi dia byk2 bersabar ek...tentu ade hikmah disebalik ape yg Dia tetapkan..

A N A K - A N A K K U said...

alaaaa kesiannye..trgt anak kat my little princes pun baru jatuh pas mandi, terbelah dagu....dlm hampir nk kene jahit...huhhuhuhu

'NuReeN' said...

nureen cukup takut klau jatuh g2.. elly pon pernah tp bkn dagu tp kepala sblh blkg.. menangis dia nureen gosok2 & tuam ngan helba..

moga husna cepat sembuh k..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

siannya husna, luka kat dagu dia, kalo kita dah nangis beria2 ni, ari tu balqis ke ubat stapler kat kaki pun kita dah cuak then nangis beria2 padahal balqis elok je steady,



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi