Friday, December 10, 2010

Memancing di Lumut

Well, petang semalam sy ajak encik abang jalan2 petang after work. Kami singgah beli kuih muih kat Fasa 2H. Dah petang2 tu dapatla kuih seringgit sampai 5 keping makcik tu bg :) Rezeki2...hehe...

Then, terus tuju ke Lumut. Plan asal nak ke Teluk Batik tp part bayar parking tu yg malas. Kalau free best sikit kan :)

Singgah sebentar membeli keropok dan ikan bilis kat Kedai Hasil Laut Anak Pangkor. Memang situ kami biasa beli.

Lantas after dah beli2 tu, terus ke tepian laut. Tengok orang2 memancing. Tp encik abang tak memancingla, orang2 tua kata tak digalakkan eh, wife preggy, suami pergi memancing :)




tengok je la orang memancing :)



tak dan nak amik gambar...mereka dah gerak2...adeh

Seronok tengok kalau dapat ikan :) Selain kat tepi laut Lumut ni, kat Marina Island pun ramai yg memancing. Also kat stesen tempat encik abang kerja, Jana Manjung tu. Ramai orang memancing kat tepi jambatan tuju ke stesen. Musim2 hujan ni banyak ikan kut...siapa suka memancing? Angkat tangan!!!


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

dah lama tak ke lumut dan memancing :)

SyidaGorjes said...

apa kaitan wife yg preggy dgn husband yg memancing?adakah itu mitos?

chugie said...

best jugak duk manjung ye.. free2, bleh ke tepi laut.. best tu!

Fieza79 said...

kami kalau singgah Lumut harus beli belah hasil laut kat situ....mmg borong sakan...

atfina said...

saya!! dah angkat tangan ni...tingggi lagi... wakil untuk en suami yang mmg suka memancing.. hehhe.... husband saya dulu huda... waktu pregnat pon dier memancing gak.... ish...ish... memang org tua2 x bagi....

Fariz Finie Family™ said...

bestnya memancing...:)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi