Monday, December 20, 2010

Orang lain dah pakai DSLR...

Inilah dia zaman serba canggih kan, orang lain dah ramai yg pakai dslr... smart je tengok cara mereka ambil gambar walaupun kita boleh noticed ada yg amatur dan baru 1st time dapat dslr. Nampak terkial2.

Sy bila pula yer? Tunggula kut bila ada yg lebih canggih keluar esok selepas dslr. Masa tu harga dslr macam harga digi cam biasa :) Bolehla beli kan. Hehe.



dslr...bilalah boleh dapat?:)


Sy pakai apa? Digi camera sudah. Last time kan, digi camera sy tenggelam kat Redang Island. Yg sony tu. So, agak payah juga nak bergambar selepas tu. Sudahnya, last Friday...encik abang kan ada rezeki lebih sikit. Baru dapat bonus, duit tengah kepul2 :P Dia ajak sy ke Seng Heng. Ada pula voucher RM50, so bolehla pakai kan.

Maka, dibelikan sy digi camera baru. Brand olympus saja. Ok jugala. Taklah secanggih sony yg lama tu. Beli yg biasa2 saja untuk ambil gambar buat kenangan. Sy pun tak kisah sangat, as long as benda tu boleh dipakai itu sudah memadai dan bersyukur Alhamdulillah. Tak mahulah membazirkan. Benda ini bukan keperluan tp keinginan saja :)

Thanks to encik abang!


inilah dia olympus tu...boleh la kan dari tak ada :)



ps: credit pictures to google :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

nieda said...

asal boleh tangkap gambar dah syukur bangat. kalau pakai dslr tp x pandai guna pun x best gak. mcm nieda, dslr tp guna auto, baik pakai digital camera je. kalau yg rajin explore bagus gak beli. setting manual yg gambar jadi cantik. kalau auto lbh kurang je mcm gambar digital camera biasa. pastu lens pun memainkan peranan. Gambar yg cantik lens dia ribu riban.

wan nurul hezrina abd halim said...

hehe huda nurul nyer pun cam digital jer.canon..nak gak dslr tapi biar dululah.hehe mahal benar regenyer.digitalpun leh masuk gmbr dalam blog.jadilah tu.=)

ezan said...

digi camera lagi best tau kadang2. especially nak bawak senang. kecik sikit. dlsr tu gabak sgt. huhuhu...

Fieza79 said...

kfieza pon tgh 'aim' tu..mmg tak sabo2 nk dpt kan...tgh kumpul2 wet..belom cukop..hehe

atfina said...

heheh...keinginan kita ni sama.. saya poonn teringinnnnnn benar... tp tunggu la ada kelapangan budget kelak... huhuhu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi