Tuesday, December 28, 2010

Pisang goreng panas!

Petang2 ni time hujan pulak tu kat Manjung... sedapnya mengunyah pisang goreng panas2 kan...waduh2...

Sambil menghirup teh o atau milo o. Yuhuu! Memang umphhh! Kalau ada sambal kicap nak cicah2 pun lagi umphh! (orang Johor suka makan dengan sambal kicap) Wow! Panas + pedas memang mengancamla kan :)

Semalam, jiran selang 2 rumah, Kak Ita bagi pisang, apa lagi. Wajibla digorengkan. Inilah hasilnya, pisang goreng panas2. Sy bancuh tepung gandum dan tepung beras, letak kunyit sikit dan garam sikit. Sedap dimakan hingga menjilat jari :)




Siapa peminat pisang goreng? Sy memang suka makan pisang goreng, tambah2 pisang tanduk. Oh Oh my favourite :) Kalau duduk Shah Alam dulu, yg famous kat seksyen 19 dekat stesen komuter tu ada Pisang Goreng Azmi. Memang ramai orang beratur nak beli, sedap pun sedap :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 comments:

[-suziey-] said...

aisey..lapo la plak..haihhhh

ApasH said...

mak aaiii..kecur air liur petang2 ni..teringin nak makan pisang goreng gak!!!!

Fieza79 said...

hehe sape yg tk suka pisang goreng kan...buat kudapan ptg2 mmg best..!

Huda said...

suziey - hehehe..jom pekena pisang goreng panas :)

kak apash - akak meh singgah umah makan pisang goreng :)

nieda said...

baca entry ni terus teringat kt pisang grg azmi kt komuter tu..heheh

dah lama tak beli kt situ. nak ajak hubby pergilah

chugie said...

emm cedapnye goreng pisang tu!!
semalam sy buat cekodok durian.. bestnye... mengidam punye pasal.

psst: agak2 huda? baby sy kedua ni girl ke boy?? ekekekek... nanti dh bersalin sy inform k! :D

*azni* said...

alamak!terliur la plak..sedapnye..

ARIBA said...

huaaa!!kenapa pisang goreng awak nampak yummy...??...cicah ngan kicap pedas memang sedap (orang johor ar kan..:-p..)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedap tu kalo dimakan panas2 kita suka tapi paling suka pisang tanduk la

Huda said...

kak fieza - betul tu :)

nieda - mmg best kt komuter tu..rmi org beratur :)

chugie - sedap2..lg kalau panas..hehe..suspen ni chugie boy ke girl :)

azni - sedap ke? meh la umah makan sama..

ariba - hehe mmg sedap cicah ngn kicap pedas :)

anje - yup suke gak pisang tanduk :)

Nia said...

haa,..tau pisang goreng Azmi tu..sampai sekrg org masih beratur lagi kalau nak beli. laris sungguh!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi