Thursday, December 09, 2010

Saman oh saman!

Semalam encik abang half day sebelah petang. Jam 12.30 keluar servis kereta kat Proton. Then, lunch hour tu dia called, cakap balik lambat sikit sebab servis kereta then nak pergi bayar saman katanya. Paling lewat dia kata sampai rumah jam 4,30pm.

Tup2! jam 3 dah balik. Siap bawak balik karipap dengna mee rebus and nasi lemak. Lapar sangat katanya. Siap dah servis kereta tp part bayar saman tu...alahai...ramai sungguh beratur katanya. Bukak 2 kaunter je kan. Orang punyala ramai tak hingat.

Encik abang ni kira dalam senarai blacklist gakla, hari tu masa renew lesen and road tax dapat half year je :) So, petang semalam dia bukak online service nak chek berapa jumlah samannya. Sy tersenyum je tengokkan.

Boleh tahanla, since tahun 2005 kut tak berbayar :) Paling banyak kena tembak kat Bentong and Karak. Tapah pun ada juga. Also Kuantan. Sudahnya, tak tahula bila encik abang nak bayar, may be thru online je kut. Tp memang dapat diskaun ok, so total semua ada dalam 1k gitu :)

Nak tengok saman kawan2 sila klik SINI. Kena register dulu yer. And bawalah bersabar sebab server sometimes bengong2 sikit. Almaklum ramai yg nak view saman mereka and nak bayar online.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

Faryza said...

perghh mmg sayang polis msia laa ali ni.

NM02 said...

oh tidak.... ada dua saman belum dibayar lagi.. huhuhuhu....

CuppyCakeMommy said...

kaya polis camni..hehehe

*azni* said...

alamak!azni pun ade satu saman tp hubby kate nak byr..tak tau la dh byr lum..

Nia said...

saya try jugak nak check online hari tu, tapi tak dpt2 nak masuk..huhu..sudahnya check pakai sms je.
dulu2 masa selalu lalu kat highway, selalu jgk kena tembak..hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi