Thursday, December 30, 2010

Semalam black out

Semalam elok2 sy sedang online tiba2 je tup!

Oh oh!
Black out ok.

Sy call 15454 nak tanya apa masalahnya. Mereka beritahu ada work maintainance kat PMU Lumut. Take 2-3hrs jugalah nak siap. Huhu. Area Manjung jadi sasaran kena tutup kejap elektrik suppliernya. Tp stesen encik abang ada elektrik, yer la kalau stesen pun black out confirm 1 negara akan black out juga kan :)

Hari pulak tengah suam2 panasnya. Konon nak tidurla kan kejap, suddenly Husna lak bangun :)
Panas agaknya, time black out tu dia sedang tidur. Terus terjaga sebab kipas tak on.

So, sy ajak dia mandi kat atas. Selesai mandi, Husna kata nak main buai kat luar rumah. Kami pun turun ambil angin sambil main buaian pak cik sebelah.




konon2 bacalah tu :)




tricycle pun turut lepak kat buaian...



dah boring nyanyi2, dia petik2 daun kat situ...



sy layan baca ini dekat buaian...


Tak lama tu, sy ajak Husna masuk. Sy ngantuk sangat tp tak boleh nak lelap pulak. Sudahnya memang tak tidur. Masuk Asar tak lama tu.

Jam 6 macam tu baru ada balik elektrik :( Hujan turun sebelum tu jam 5 lebih. Alhamdulillah, tak ada kipas, kami pinjam angin dari luar rumah :)

Kawan2 selalu ke rumah black out? Kami ni 1st timela kat Manjung ni :)

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Fieza79 said...

dulu2 kat sini kerap jgk jadi..skrg dh takde mslh tu...hadoii mesti panas dan rimas giler sepanjang takde lektik tu kan...seb bek kat luar pon berangin...

ApasH said...

kat bemban batu gajah ni selalu black out...kalau setahun mau dekat 20x kot black out..

chugie said...

selalu gak kat tpt kami ni black out huda, sebab mat pet suke curik cable letrik.. teruk tul!

*azni* said...

selalu kalo kt umah azni dorg bg notis dulu..api xdak ke,air xdak ke dorang mesti bg notis..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi