Friday, December 24, 2010

Shopping style saya

Musim shopping kan sekarang ni. YES! Hehe.
Kawan2 bershopping ke? If gaji tengah masyuk memang sedapla shopping tp biar berpadala kan. Beli ikut keperluan, bukan kehendak :)

Kalau sy shopping macam mana yer?

Antara tips yg sy buat untuk tidak mengbankrupkan encik abang ialah:

  • listkan barang2 yg hendak dibeli terlebih dulu, biasanya barang2 dapurla.
  • bila ada sales, sy akan pilih barang2 yg ada diskaun saja, new arrival tak pandang ok!
  • 1st tu memang sy akan ambil beberapa barang contoh macam baju Husna, then masa nak bayar baru decide mana yg patut dibeli, tidahlah beli semua yg diambil tu.
  • kualiti penting, jenama boleh tolak tepi...tp sekali sekala nak juga merasa baju branded.
  • biasa sy akan tanya pendapat encik abang dulu, if dia kata ok...sy go on je la :)
Itu je tips yg sy boleh share kan bersama. Kawan2 pun mesti ada tips2 lain kan, boleh share sama.

Baru2 ini, dapat peluang jalan2 kat Jusco Tebrau City masa balik Kluang hari tu. Sales lak tu. Sy merembat baju Husna lagi. 3 helai, tp dalam gambar ni tinggal 2 sebab tengah cuci 1 lagi tshirt short sleeve Husna. Semua tu diskaun 50% brand KIKO. Berbaloila kan, tak sampai rm70 pun keluar duit.



tak kisahla bukan new arrival :)

Then, dapat rembat maternity skirt untuk sy. 1st time beli, before this time Husna sy tak pernah beli. Encik abang pula merembat long pant dan stokin. Semua tu below rm100 je. Kami ni bukan kaya raya mana, tp sekali sekala berbelanja tu kami mesti berhemah :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

*azni* said...

bagus..boleh ikut cara huda berbelanja ni..sbb azni jenis yg boros..selalu kena tegur dgn hubby sbb beli brg mengikut kehendak napsu..

nieda said...

bagus berhemah..kita tau aliran duit kita. cuma bila YES ni rambang mata. kalau sales mesti nk cari baju anak dulu kan..hehe

chugie said...

bagus juga buat camni.. tp selalunye sure tersasar dr ape yg ade dlm list beli belah tu huda.. ekekek...

Fieza79 said...

bagus cara tu..tp kfieza ni kdg2 kurang berhemah jgk cara berbelanja nya..wekekekk...

Nia said...

iee,..sama la kita, new arrival tu mengarut je tu, kalau kita dah pakai, mana ade org kisah new arrival ke tak kan?

Huda said...

azni - huda x keje kan..maka kenela belajar berjimat..

nieda - YES!! mmg baju anak lebih bnyk dr baju mak :)

chugie - betul3..

kak fieza - hehehe samela kadang2 tu :)

nia - org tak tau pun kan baru ke x :)

Faryza said...

ha ah..ada kesah baru ke up to date k tidak janji berkenan n harga berpatutan..kan3

wan nurul hezrina abd halim said...

beli baju baby time ujung tahun yang nak clearence stok memang best sb harga pun dah kereng kan..macm2 jenama yang besh ada.kalau new arrival mahal so toksah belilah=)tunggu nak clear stok



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi