Tuesday, December 28, 2010

Thanks to aunty and kakak

Salam semua,

Semalam, streamix kat rumah tak berapa ok, ada masalah dengan line. Sudah report and hari ini dah ok rasanya. Kalau tak, mesti dah berpuluh2 entry sy taip :P

Ok, quick update pagi ni...

Thanks very much kepada semua aunty and kakak yg doakan my Husna yesterday!!! (entry INI) sampai 12 komen sy kena approve. TQVM again and again!!!




Memang sadiskan tengok anak jatuh dalam bilik air lak tu, and dapat pulak luka comel kat dagu. Isk3. Kang tak pasal2 jadi CT Nurhaliza pulak dagu terbelah :)

Husna ada gak mengadu sekali sekala, "sakit..sakit.." lepas tu dia akan cakap kat diri dia, "jangan usik....jangan usik.." :) PEringatan untuk diri dia sendirila kan, jangan usik luka tu. Pandai anak ummi :)

Moral of the story:

  • Sentiasa awasi anak anda walau di mana and apa jua keadaan (qada' qadar Allah kita tak boleh elak)
  • Biasakan mandikan anak anda dalam keadaan dia sedang duduk atau cangkung, atau nak senang dalam bath tub
  • Gunakan alas getah dalam bilik air untuk elakkan licin
  • Jangan biarkan dia tergedik2 suka dalam bilik air :)
  • Terus dapatkan rawatan setelah kemalangan berlaku

ok till next entry yer...sy nak ke klinik Yasmin untuk monthly chek up. Balik kang sy BW ke rumah kawan2 ok!:)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

Fieza79 said...

legaa husna tkde pape...dh terkena lps ni kena beringat kann...lebih hati2 lg...

Rizziela said...

Wah! memsti bb boy kan ? :D

hadina said...

nnt jgn lupe letak alas getah tu yer...papa farhah dulu siap2 beli n letak kat umah kitaorg n MIL...farhah penah gak jatuh...bimbang mama dia ni...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alahai siannya kita terlepas keretapi plak citer ni, ingat lagik time balqis jatuh katil punyer la meraung kita nangis, dgn budak2 tecik ni memang ke more carefull kan, hope cepat sembuh k



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi