Thursday, December 09, 2010

Tutorial: Show all or hide bloglist

Special untuk *azni*, ok ini tutorial nak show all or hide sebahagian bloglist kita.

So, tak adalah panjang berjela2 bloglist kita tu kan :)

  • Pergi kat Design.
  • Klik Configure blog list.
  • Bahagian Sort tu pilih most recently update (so kita akan nampak yg berupdate saja)
  • Kat bahagian show tu scroll and pilih nak show berapa banyak bloglist kita. (boleh pilih show all, 5 blogs, 10 blogs, 25 blogs)





Faham tak *azni*? Hehe. If tak faham, boleh tanya lagi. Sharing is caring kan...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

*azni* said...

wahh,siap buat tutorial lg nih..hehe..thank a lot huda..dah berjaya buat dah..

wan nurul hezrina abd halim said...

hehe azni pun ada tnya nurul pasai nie nurulpun tak tau..kata kat dier tanya huda.hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi