Tuesday, January 04, 2011

21 bulan

Semalam, sy terlupa nak update Husna sudah 21 bulan. Sian anak ummi :)


tembam dah...


Sudah hampir ke angka 24 bulan atau lebih tepat 2 yo. Sy ada berangan2 nak buat birthday party kecil2 an untuknya tp tak sure lagi akan diapprove oleh encik abang or not :) Biasalah orang lelaki, mana layannya benda2 ni semua.

InsyaAllah ada kudrat dan rezeki lebih sy nak buat jugalah. Masak bihun dan beli kek itu pun dah dikira meriah kan. *berangan2 dulu* Time tu, sy pun dah sarat2 jugalah, sebab adik Husna insyaAllah edd nya 2 May. Dah dekat2 la kan.

Nak share cerita petang semalam, Husna turun kereta ikut abahnya pergi ambil seluar kerja yg dialter kat kedai jahit area Venice. Tunggu punya tunggu sebab ada sehelai seluar tu dia potong panjang sikit. Lama menunggu, Husna cakap kat abahnya, "abah, jom balik...ummi mana?"

Mak cik tailor tu terkejut. "oh pandai cakap dah yer...tengok kecik je orangnya..pandai dah dia cakap.."
Bila encik abang cerita kat sy...memang sy gelak tak hingat :) Kelakar la kan. Bak kata encik abangla, "dont under estimate my doter..." nampak je kecik2 cili padi tp semuanya dia dah pandai. Hehe.

Ok, satu lagi kegilaan Husna (lama dah dia suka buat ni) pantang dapat offer abahnya ajak duduk kat driver seat sekali...memang dia pulas habis stereng tu. Rasanya dia lebih cekap drive compare to sy :) :) :)

Husna dah besar ni macam2 ragam sikitla may be sebab dia nak jadi kakak kan. Sabar je la if dia meragam tu, tak boleh nak buat apa. Kadang2 tu terbabab juga punggungnya sebab dah tak boleh sabar :) Sian dia.

ok till next yer~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

[-suziey-] said...

dh besar dh husna..dekat nk masuk 2 tahun..umur cenggini mg best sbb dia dh mula keletah nk borak..cuma xlarat je nk layan..hahaha

Huda said...

suziey - tu la psal..sonok melayan dia bercakap je la :)

SyidaGorjes said...

part duduk kat driver seat tu hendaklah dijauhkan sama sekali.kami agak strict part keselamatan ni (atau kami yg over?).hehehehe
dah keletah si tembam tu ye.keep it up!

chugie said...

kejap je masa ni kan huda? dh 21 bulan dh die.. dh mcm2 perangai, dh macam2 akal.. moga jadi anak yg baik ye husna cayang!

Mask-roll said...

harith hairni baru masuk 7 bln..hehehe

hahaha..perangai husna same dgn harith.... kalo dpt stereng... xmo lepas! pgg kuat plak tu adoyai.. pastu siap bubling...hahahah. kelakar tol la...

hadina said...

dah 21 bulan yer husna...cepatnye mase berlalu kan...seronok layan anak anak bila dia pandai bercakap...seronok + penat menjawab..hehehe

ezan said...

husna dah tembam la.. cute! pandai la husna ckp buat ayat. sarah belum lagi. asyik sebut 1 perkataan je.

wan nurul hezrina abd halim said...

huda masa preggy husna umur bape??skang dah bape bulan.tak taw huda preggy..huhu..mcm merahlah skang kuat meragam nak2 dia isap susu dada dapat cket.mengamuk sakan taw..cian gak nengok dia.husna g2 ker?

bila huda due?



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi