Wednesday, January 19, 2011

25 ++ wks check up

Tengahari tadi jam 11 pergi klinik untuk monthly check up.

Alhamdulillah sampai je klinik yasmin, tak ramai orang sedang menanti. Pelik juga. Mana semua orang pergi? Hehe. Bagus apa tak ramai patients, takla kita pun tertunggu2 kan :)

Lepas register, nurse panggil urine test and timbang berat. Urine ok. Berat naik sekilo setengah jadi 62.5kg. Huhu. Tekanan darah pun ok, Alhamdulillah.

Then, kami cabut pergi lunch kejap :)

After lunch, tunggu sekejap terus no sy dipanggil. Dr. Yasmin yg comel itu pun scanla perut sy macam biasa. So far, uri dah ok dan doc percaya insyaAllah akan boleh naik lagi. Means, tak ada masalah. Kepala baby pun dah berada pada tempat yg sepatutnya and if berterusan gini insyaAllah boleh lahir normal. Jantung, tulang peha semua tu normal and ok :)

Sy happy je la bila doc cakap gitu kan. And sy juga dapat jab :( Lenguh tangan kiri lepas kena jab. Apa nama jab tu? Ett? Edt? Sy pun tak perasan. 3rd booster la kiranya. Adeh. Still lenguh lagi ni :)

Before keluar tu, sy tanya doc if can nak bersalin kat specialist. Dia cakap ok je, no problem. Dia suruh pilih specialist mana? Pantai ke Ipoh Specialist yg best ek? Doktor2 nya pun sy tak kenal. Adeh. Nampaknya kena mintak advice mamanoa ni.

Esok cuti kan? Siapa cuti berblogging? Me if ada cerita me tulis la esok yer :)

Ok till next semua~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 comments:

chugie said...

alhamdulillah.. semua sihat kan..

Fieza79 said...

tahniah ibu dan baby sihat2 je...take care...

esok sini tk cuti...

ita cutevirus said...

sok cuti...
dok umah sajork...
insya Allah... kalo ade kesempatan on9 dari umah je

Puan ApasH said...

Huda:

Kalau Ipoh Specialist tanya mamanoa le. Dia mmg akan deliver kat situ. Kalau nk gi Pantai Putri Dr. Mimin ok. Lembut jer.. Kalau nak contact no akak ada.

ezan said...

wah dah 25 weeks? rasa cam cepat je. x sabar nk tgu baby lahir.. btw, nk sibuk ni.. huda dah scan x? :)

Faryza said...

alhamdulilah.. jap je dh 25 wk.. tak lama lagi tu..

nieda said...

alhamdulillah, semuanya sihat. jaga kesihatan

hadina said...

syukur alhamdulillah...semuanya baik...
jaga makan minum, jaga diri elok2 tau...

Sharinginfoz said...

alhamdulillah semuanya ok semoga dipermudahkan segala urusan

Nia said...

bestnya ngandung...huhu..

wan nurul hezrina abd halim said...

alhamdulillah semuanya sihat2 belaka..oo dah 24++ ek..alah nurul baru 13++



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi