Thursday, January 13, 2011

Anak dara rajin tolong ummi

Since sy preggy 2nd time ni, encik abang banyak juga beri kelonggaran. Bab memasak katanya, if tak larat tak payahlah, beli je lauk. Masak nasi sendiri.

Yerla kan, sy preggy tambah nak jaga Husna yg semakin membesar dan lincah itu. Sekejap kang dia buat sepah kat bilik, nanti kat ruang tamu, paling jauh dia pergi bilik stor kat belakang tu :) Tambah nak mengemas pun, encik abang kata jangan panjat2, bahaya.

Masa baca entry kat blog Ezan hari tu, sy kagumla tengok Marea boleh tolong mommynya buat kerja, siap dapat upah lagi :)

So, semalam sy plan nak mengemas rumah. Keluarkan vacuum nak vacuum bahagian ruang makan kami dan belum pun sy memulakan kerja, ada anak dara tu sudah melangkau lebih pantas dari sy!



dia dapat dulu...



gigih tu..muka serius buat kerja...



ada habuk tak?



ni nak vacuum ummi ke?



dah letih la tu...rest kejap :)


Aksi2 tu bolehla dia buat sebab sy tak on lagi vacuum tu. If sy dah on, berlarila Husna lintang pukang sebab takutkan bunyi vacuum yg bingit tu :)

Anak2 anda pun rajin menolong tak?



till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

ezan said...

hahaha... bagus husna practice jd kakak. kena rajin tolong ummi.

hadina said...

farhah tiap tiap hari tlg mama dia...tlg sepahkan brg..alahai, anak mama ni..:) lagi satu farhah paling takut vakum..tak on pun dah lari @ nangis

anum shukri said...

Wah...Tahniah Huda pregnant lagi ya...jaga kandungan baik2...oklahtu husna nk latih diri jadi kakak....hehehe..

*azni* said...

hai huda..im back..hehe..wah,anak dara rajin sungguh kemas umah..bgs la..nnt boleh tlg ummi..sian ummi..

Puan ApasH said...

Qaseh pon takut kalau bunyi2 bising tu..dulu bunyi blender pon dia bleh nangis..hahaha

Fieza79 said...

alahai comel nya dia nak menolong la tuu...

Alin Marlini said...

rajin anak dara..tu..takper didik dr kecik..

anyway..salam kenal dari saya Alin Marlini..

Jika sudi singgah2 http://cinta-matahariku.blogspot.com/

SyidaGorjes said...

aqid rajin panjat vacuum tu.bole tak?

yatie chomeyl said...

boleh guna gmbr husna ni join contest http://nuradyanirosly.blogspot.com/2011/01/my-hardworking-childchildren-contest.html

hehehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi