Tuesday, January 11, 2011

Cuti2 Cameron Highlands (part 1)

Salam hari Selasa semua,

Hujan di luar masih berbaki :) Sejuk je rasanya.
Ok, sy nak update la cerita2 di CH last weekend.

Sy, encik abang dan Husna gerak dulu from Manjung hari Jumaat tu, manakala yg lain2 (famili encik abang datang on Sabtu pagi)

Kami sampai Tanah Rata sekitar jam 6pm. Terus tuju ke banglo peranginan TNB Sharples. Dekat dengan Padang Golf tu. Cuaca time tu sejuk dan hujan renyai2. Tp tidak mematahkan semangat kami :)

Melihatkan keadaan banglo tersebut, aduhai...rasa macam tak nak balik dah. Duduk situ terus boleh? Rumah yg serba lengkap dengan perabot dan juga kitchen tak usah cakapla, semua ada. Sesuai untuk kami famili masak memasak :)

Jom tengok rumah dulu dalam part 1 ni. Later sy sambung lagi ok :)




ruang tamu utama




ruang tamu kedua




meja makan

Ok, sy lupa nak ambil gambar kitchen. So, next kita tengok bilik tidur yer :)



alamak! si kecik ni pun ada
3 anak tangga menghala ke bilik tidur



master bedroom



2nd bedroom


3rd bedroom


tengokla Husna dah macam kat oversea...
dengan jacketnya,
snow cap nya,
stokin tak lepas2 pakai...
sejuk dia, kalau tak pakai mesti menggigil2 :)


Semua dah tengok kan, betul tak sy kata, confirm tak nak balik sebab kemudahan yg disediakan sangat best! :) Setuju tak?

akan bersambung part 2...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

Fieza79 said...

wahh penginapan yg best ni...mana lagi tak saba nk tgk...

sejuk tak Huda..kan musim hujan tu..masa kfieza g aritu kurang sejuk nya..

nieda said...

bestnya jln2 kt cameron..sejuk tu..betul tu, rumah penginapan TNB memang lengkap. rasa TAKNAK balik puya

NM02 said...

setuju!!!!!!

............naper tak ajak saya? huhuhu

ezan said...

bestnya... hall dia besar giler. leh tidur kat hall pun ok...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wowee... beshnyer..
besh jd staff TNB ni ek..
leh stay foc je kn kt banglo tu,
cukup lengkap!.. jd org gomen de kat rumah penginapan kt sana, tp kena bayau la sket.. tp majoriti abes booking sokmo!!!! huhuuhuhu..

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh beshlah besar bilik tuh=)bape semalam?

nurul dulu g ramai sangan pastu musim ct sekolah takde hotel jadi dok bilik cam dorm gitu..hehe tapi seronok

chugie said...

besarnye rumah TNB ni ye.. berbaloi2 gak lah kan.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah besaq & leh tahan rumahnya...cantik lagik puas hati la, kita dulu dok apartment je

Huda said...

kak fieza - mmg best! :) sejuk sgt kak..musim ujan kan..

nieda - best2 :)

ezan - tu la psal..tp sejuk tido kat hall..

leily - alhamdulillah..hehehe..best2

nurul - hubby huda exec so bayarannya rm10 per night..

chugie - mmg beso n berbaloi2 :)

anje - beso sgt..budak2 sukala dpt lari2 :)

kakyong said...

huda dok Manjung yer.. orang Perak ke @ sebab bekerja kat Perak?



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi