Monday, January 17, 2011

Katil jadi sempit

Pagi2 tadi lepas mandi, encik abang mengadu,

"abang tak boleh tidur, dapat tidur sekejap terjaga balik, tak selesa..."

Sy tanya,

"kenapa pulak?"

Dia jawab,

"Husna 'kongker' tempat tidur..." sambil sengih2.
"Laa...nape abang tak alihkan dia?" tanya sy.

"Abang tak sampai hati..." kata encik abang lagi.

Hehe. Sy dah agak dah. Husna now tidur memang lasak. Bukan now je, dulu lagi pun dah gitu :) Sy pun kadang2 jadi mangsa keadaaa.
Katil kami king size tp encik abang tak suka tidur atas tilamnya sebab tilam spring je, sakit pinggang katanya.

Maka, kami tidur dalam bilik satu lagi. Tilam vono kami masa kat Paka tu lebih selesa walaupun just Queen size. Cuma yer la, bila masuk Husna dah jadi sempit sikit and tak lapang :)



gambar hiasan...
macam ni la bila dia depakan tangan, tidur macam orang dewasa :)


Bila dia ngigau atau terjaga, macam2 style la dia buat. Oh yer, posisinya di tengah2. Sy di tepi dinding manakala encik abang di sebelah kanan Husna. Confirmla encik abang rasa tak selesa, bila Husna depakan tangan ke kan. Kesian dia. Apa nak dikata. Nak tak nak, lepas ni, kenalah tukar tilam vono jugak untuk katil king size kami kat master bedroom tu.

Or else, bentang toto. Itu je solution yg ada.

Apa anda buat bila anak 'kongker' tempat tidur?


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

14 comments:

Fieza79 said...

hehe biasa tu Huda...suma tu dh berlalu...skrg anak2 pon dh besar dh tak tido sekatil..hehe selesa je

A N A K - A N A K K U said...

heheheh...akak ade 2 org anak, y tdo bersama kami, y lasaknyer kekadang mcm diorg tgh berperang, kepala kat bwh, kaki kat atas...as a parents bg jer diorg lapang, kiter y tersepit....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

selalunya beralah je, budak2 tido memang ganas kalo tak konker tak sah...

Rizziela said...

samalah macam si bujang saya...selalu hubby tak boleh bergerak..tido statik ajer..anak concer katil

[-suziey-] said...

hiks..tu keadaan bese...hahaha:p

Puan ApasH said...

itu le adat kalau tido sekatil dgn anak. Qaseh kalau dah terlalu menyempit sampai tak bleh nak gerak, saya akan ubah position dia. Dah terpaksa..

*azni* said...

sama la situasi kite huda..selalu bila papa izzul balik mmg kitorang tido kat ats toto jer..sbb dia tak thn dgn kelasakan anak dia time tido tu..hehe..

yatie chomeyl said...

bila di akonker, terpaksa lah mommy & daddy tidur sempit2 kecik2 je smp sakit2 badan lenguh2 pinggang hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

huhu mmg situasi kiter gak gni..en hubby terpaksa tido kat bawah sb tak muat..hikhik cian tapi nak wat cmner.dahler hubby n mummy besaq..hehe

Izan Ishak said...

hikhik..tu baru sorang huda. macam k.izan ni kanan kiri dah si kembar. kat kaki pulak naufal. en hubby terpaksa mengalah tidur tempat lain...huhu

chugie said...

same lah keadaannye dengan kami huda.. fatin la ni concur katil kami.. tidur lasak betul, mengalahkan dak lelaki tau!

ibu_Arifa said...

sabaq jer lah..nak wat mcm mana kan.. hihi..
part bangun ngigau tu yg tak best sekali tu..kalo bangun terus ngangis... tension betul! baik lagi ngaigau "cakap-cakap"

p!nkerton said...

hehe camne tu, kena ajar dia pisah tempat tido la kot? nnt ada adik lagi, lagi tak muat hehe.. :D

hadina said...

same lah jugak dgn kami...farhah kalu tido, alamatnye satu katil dia punye..bukan katil kecik katil besar tu..penyudahnye papa tido kat bawah,alas tilam single..hehehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi